Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het einde van de bv Nederland

Paperback Nederlands 2022 9789044651539
Verkooppositie 214Hoogste positie: 199
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑05‑2022

Samenvatting

Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen rond duurzaamheid en energievoorziening, de aanpak van de woningnood en het tegengaan van polarisatie en kansenongelijkheid. Er is veel behoefte aan duiding van wat dit vandaag en morgen voor ons betekent in een steeds meer verdeelde samenleving (en wereld), waarin het vertrouwen in politici en hun handelen daalt.

De nadruk op het steeds efficiënter managen van de BV Nederland biedt geen antwoord op die grote vragen. Bovendien staat de betrouwbaarheid en rechtvaardigheid van de overheid ter discussie door bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslagaffaire en de ingewikkelde regels in de zorg en sociale zekerheid. Het is onduidelijk wat mensen van hun overheid mogen verwachten en andersom.

Het ‘sociaal contract’ tussen burgers en hun overheid is afgebrokkeld, terwijl we op elkaar moeten kunnen rekenen. Er is meer toekomstperspectief nodig, een verhaal over en voor Nederland. Over hoe mensen zich verbonden voelen, zinvol mee kunnen doen en erbij blijven horen. Een verhaal dat ons inspireert.

Specificaties

ISBN13:9789044651539
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:96
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:30-5-2022
ISSN:

Over Kim Putters

Kim Putters is hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tot medio 2022 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Andere boeken door Kim Putters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het einde van de bv Nederland