Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Alles moet weg

Het einde van de winkelstraat

Paperback Nederlands 2024 9789044656725
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑09‑2024

Samenvatting

De babyboomers en generatie X deden opeens niet alleen de noodzakelijke boodschappen meer, maar gingen shoppen, funshoppen. De winkels profiteerden ervan. Opeens werden er talrijke ketens uit de grond gestampt. De single van ABBA en de cd van Dire Straits kochten we bij de Free Record Shop, de eerste hifi-installatie bij Wastora of Harense Smid, de schoolagenda bij V&D, de spijkerbroek bij Vet, het eerstecommuniepakje bij Kreymborg, de plussize kleding bij Miss Etam, de baljurk bij De Bonneterie en het bestek bij Hoyng. De Gruyter had zijn gratis snoepje van de week en C1000 zijn formule. De winkelstraten floreerden en de verhuurders van panden liepen binnen. Maar nu is het tij gekeerd en dreigen de winkelstraten spookholen te worden door de komst van webshops, vergrijzing en consuminderen.

Alles moet weg! schildert de lotgevallen van 25 winkelketens die opkwamen, de consumenten betoverden met een gouden formule en inmiddels weer ter ziele zijn gegaan. Vele jaren waren zij een vertrouwd gezicht in de winkelstraat, waar iedereen naar binnen liep. Inmiddels hebben ze plaatsgemaakt voor koffiecorners, broodjeszaken, nagelstudio’s en fitnesscentra.

Peter de Waard is columnist van de Volkskrant.

Specificaties

ISBN13:9789044656725
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2024
ISSN:

Over Peter de Waard

Peter de Waard (1955) is financieel columnist van de Volkskrant. Hij schrijft sinds 1985 over de Amsterdamse beurs en de financiële markten. Ook was hij correspondent in Londen en schreef verschillende boeken over economie en financiën: U maakt er toch geen stukje van, De wereld van het grote geld en Crisis.

Andere boeken door Peter de Waard

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles moet weg