Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een praktische gids bij btw-controle

Verwerping van de aftrek Onttrekkingen Herzieningen Voordelen van alle aard versus Bewijs van de aftrek Verjaring (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789046611647
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De controle van het uitgeoefende recht op aftrek vormt een belangrijk onderdeel van een btw-controle. Wat is het verband tussen de opeisbaarheid van de btw en het recht op aftrek? Was de uitgeoefende aftrek terecht of onterecht? Werden de aftrekbeperkingen en -uitsluitingen gerespecteerd? Is er al dan niet verjaring ingetreden? Wat is het verschil tussen verjaring en verval van het recht op aftrek? Wanneer is er een onttrekking van toepassing en wanneer is er sprake van een herziening?

In dit boek worden een aantal zaken uit de controlepraktijk samengebracht zodat er inzicht kan verworven worden in hun onderlinge samenhang: recht op aftrek versus bewijsvoering van het beroepsgebruik, onttrekkingen, herzieningen van de btw en controle- en verjaringstermijn.

Het boek beperkt de theorie en legt de problematiek uit vanuit praktijkvoorbeelden met concrete berekeningen. Dit boek wil dan ook een gids zijn bij btw-controles om een antwoord te bieden op de vaak in de praktijk voorkomende discussiepunten.

Specificaties

ISBN13:9789046611647
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:429
Druk:1
Verschijningsdatum:5-9-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een praktische gids bij btw-controle