Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Saab over de kop

De nederlaag van Victor Muller

Paperback Nederlands 2012 9789046813058
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Met zijn kleine sportwagenbedrijfje Spyker neemt Victor Muller begin 2010 Saab over. Het is Muller de dealmaker bij uitstek. Gebruikmakend van de gunstige omstandigheden past hij slim de diverse puzzelstukjes in elkaar. Het personeel van Saab onthaalt hem als een ware held. Een jaar later valt er echter weinig meer te juichen. De autoverkopen vallen flink tegen, leveranciers worden te laat betaald, personeel moet wachten op salaris, de autoproductie valt stil.

Het is het begin van een maandenlange doodsstrijd van het roemruchte Zweedsemerk. Uiteindelijk rest Muller niets anders dan het faillissement van Saab aan te vragen. Een zware nederlaag voor de flamboyante entrepreneur die Spykersmotto Nulla tenaci invia est via (Voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar) tot zijn lijfspreuk heeft gemaakt.

Off the record:
Een spraakmakend boek voor de liefhebbers van 'De vastgoedfraude', 'Het drama Ahold'en 'Joep!'. Goed geschreven, spannend en bij vlagen shockerend. Vanaf welk moment zou Muller beseft hebben dat de zaak niet meer te redden viel?

Specificaties

ISBN13:9789046813058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:ramsj
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Saab over de kop
Rob van Nes | 13 mei 2013
'Saab over de kop' past, hoewel van een andere omvang, prima in het rijtje van businessdrama's als Het drama Ahold en
De prooi. Maarten van der Pas en Robert van den Oever schetsen een helder beeld van wat zich in de periode 2009-2012 rond het ooit roemruchte automerk afspeelde. Dankzij de onlosmakelijke band met Spyker krijgt het verhaal een derde dimensie waardoor het niet een saai feitenrelaas wordt, maar een boek dat bijna leest als een thriller. Bij ieder hoofdstuk vraag je je af hoe het verder gaat. Triest genoeg voor de betrokkenen is het geen fictie maar harde waarheid.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Maarten van der Pas

Maarten van der Pas heeft over Spijker geschreven voor FEM Business. Hierin publiceerde hij ook over klassieke auto's en machtige families in de Nederlandse autobranche.

Andere boeken door Maarten van der Pas

Over Robert van den Oever

Robert van den Oever volgt Spijker sinds de heroprichting in 2000. Eerst voor Dow Jones Newswires en zakenblad FEM Business, tegenwoordig voor het tijdschrift Beleggers Belangen. Ook schreef hij over de zakelijke kant van de Formule 1.

Andere boeken door Robert van den Oever

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1 Victorie
2 Profiteren van een 'perfect storm'
3 Vlucht naar voren
4 Kentering
5 Op jacht naar geld
6 De weg naar het einde
7 Terug bij af
8 Kans van slagen

Geraadpleegde bronnen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Saab over de kop