Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Dichterbij

Wegen en overwegen in het sociaal werk

Paperback Nederlands 2013 9789046903827
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De praktijk van sociale professionals verandert sterk, onder andere door de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Professionals lossen niet langer vanuit hun spreekkamer problemen op, maar versterken met vroegtijdige, gerichte interventies de zelfredzaamheid van cliënten. 'Dichterbij' is de naam van de methodiek die de startfase van hulp- en dienstverlening én het vervolg aanpast aan deze nieuwe werkwijze. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de kennis, vaardigheden en houding die de sociale professional in veranderende opdrachten nodig heeft.

Dichterbij, het enige boek dat zich specifiek op dit onderwerp richt, is ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en het werkveld. Dichterbij omvat een cyclische methode die de versterking van de eigen kracht van het cliëntsysteem actief beïnvloedt. Tijdens ieder contact met de cliënt staat een aantal kernvragen centraal: Hoe staat het probleem er voor? Welke oplossingen dienen zich aan? Wat is de beste stap die we kunnen zetten? En hoe reageert de cliënt op deze aanpak? De grondhouding van de professional krijgt veel aandacht. Dichterbij biedt achtergronden, een werkproces en essays over de inhoudelijke basis van de methodiek. Voorbeelden uit de actuele praktijk onderstrepen de heldere theorie. Op de website staan ondersteunende instrumenten.

Specificaties

ISBN13:9789046903827
Trefwoorden:sociaal werk
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:184
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Margot Scholte

Margot Scholte werkte tot voor kort bij NIZW – Sociaal Beleid en is thans senior medewerker bij Movisie, een landelijk kennisinstituut voor maatschappelijke ontwikkeling.

Andere boeken door Margot Scholte

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dichterbij