Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Overheidscommunicatie

Een gedragswetenschappelijke aanpak

Paperback Nederlands 2020 9789046906118
Verkooppositie 727
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Overheden communiceren met burgers. En dat doen zij met een reden. Bijvoorbeeld om mensen aan te moedigen meer te bewegen en zo overgewicht tegen te gaan. Of om rommel direct in de vuilnisbak te gooien om zo milieuvervuiling te helpen verminderen. De overheid zet communicatie grootschalig in voor het veranderen, versterken of afzwakken van gedrag, attitudes en kennis onder burgers.

'Overheidscommunicatie' legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven. Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.

'Overheidscommunicatie' is de opvolger van 'Nieuwe aanpak in overheidscommunicatie'. In deze herziene uitgave is de wetenschappelijke literatuur en een aantal cases geactualiseerd. Aan social media en storytelling zijn aparte hoofdstukken gewijd en er is aandacht voor de ethische aspecten van beïnvloedende overheidscommunicatie. Daarnaast bespreek het boek de consequenties van laaggeletterdheid en beperkte digitale vaardigheden voor overheidscommunicatie.

Specificaties

ISBN13:9789046906118
Rubriek:Non-profit
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:29-1-2020

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bert Pol

Bert Pol heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen en begeleiden van bedrijven op het gebied van management en commercie. Sinds 2013 is hij directeur Training & Development bij IMK Opleidingen. In de loop der jaren heeft hij zijn eigen visie ontwikkeld op leidinggeven en hoe hij tegen een aantal dingen aankijkt in een organisatie. Via deze weg wil hij zijn opgedane kennis en inzicht delen met leidinggevenden, zodat ze verder komen en zich zekerder voelen in hun vak.

Andere boeken door Bert Pol

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Overheidscommunicatie