Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Conflicthantering en mediation

Paperback Nederlands 2018 9789046906125
Voormalig top 100Totaal 1 dag
Verkooppositie 543Hoogste positie: 97
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen conflicten ontstaan. Of je nu hrm'er bent bij een multinational, verpleegkundige in een ziekenhuis, of manager binnen het bedrijfskundige domein, je zult mediation steeds vaker tegenkomen.

Conflicthantering en mediation geeft een brede inleiding in dit vakgebied. Het belicht theorie rondom communicatie, conflict en conflictpreventie en omschrijft alle ins en outs van conflicthantering en specifiek mediation. Ook worden specifieke terreinen van mediation behandeld, zoals mediation bij echtscheiding of bij arbeidsconflicten.

De vele praktijksituaties en voorbeelden maken het boek zeer werkbaar en toegankelijk. Via cases met opdrachten in zowel het boek als op de bijbehorende website kan het geleerde geoefend en eigen gemaakt worden.

Het boek is geheel geactualiseerd. Zo zijn er nieuwe cases en voorbeelden opgenomen en is er meer aandacht voor moderne communicatie. Ook is er in deze uitgave aandacht voor strafrechtmediation en is het thema interculturele conflicten verder uitgebouwd. Hoofdstukken over macht en onmacht in mediation en de relatie tussen verlies en conflict zijn toegevoegd.

Dit boek richt zich op studenten en net afgestudeerden van diverse hbo-opleidingen waarbij werken met mensen centraal staat. Denk hierbij aan social work, human resource management, sociaal juridische dienstverlening, hbo-Rechten, bedrijfskunde MER en communicatie.

Specificaties

ISBN13:9789046906125
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:232
Uitgever:Coutinho
Druk:3
Verschijningsdatum:17-5-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Govert Apol

Govert Apol is medeoprichter en voormalig partner/directeur van het Mediation Trainingsinstituut MTi. Ook was hij oprichter/directeur van Randstad Mediation, Training en Coaching. Hij werkt nu vanuit zijn eigen bedrijf JURAPOL als mediator/conflictbemiddelaar.

Andere boeken door Govert Apol

Over Simone Kalff

Simone Kalff (MfN-registermediator) was directeur van HU Mediation. Zij werkt nu vanuit haar bedrijf Confluent als mediator, is trainer bij Van Opstal en Partners en peerreviewer bij het SKM.

Andere boeken door Simone Kalff

Over Linda Reijerkerk

Linda Reijerkerk (MfN-registermediator) is directeur van het Centrum voor Conflicthantering. Ze is erkend IMI mediator (International Mediation Institute) en mediator bij de International Chamber of Commerce Netherlands.

Andere boeken door Linda Reijerkerk

Over Marion Uitslag

Marion Uitslag (MfN-registermediator) is verantwoordelijk voor de inhoud, vormgeving en uitvoering van de post-hbo-opleiding Mediation van de Hogeschool Utrecht. Zij verzorgt verschillende trainingen op het gebied van mediation in binnen- en buitenland.

Andere boeken door Marion Uitslag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Conflicthantering en mediation