Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn

Paperback Nederlands 2018 9789046906187
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Zorg- en welzijnsprofessionals moeten adequaat met elkaar samenwerken om optimale zorgverlening of ondersteuning te kunnen bieden aan burgers binnen onze participatiemaatschappij.

Maar interprofessioneel samenwerken gaat niet vanzelf. Het vraagt om het ontwikkelen van competenties die nodig zijn om te kunnen functioneren in een interprofessionele beroepspraktijk, met oog voor het brede functioneren van de cliënt en alle betrokkenen in het sociale systeem van de cliënt.

Het 'Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn' beschrijft het interprofessioneel samenwerken modelmatig en vanuit een breed perspectief. De uitgave onderscheidt vier kerncompetenties: waarden en ethiek, interprofessionele communicatie, rollen en verantwoordelijkheden en het werken in teams. De auteurs plaatsen deze competenties in het kader van de Nederlandse zorg en welzijnssector en de wet- en regelgeving en laten het belang zien van ethisch bewust en cliëntgericht werken. De uitgave biedt activerende werkvormen en opdrachten die helpen in de ontwikkeling van de gevraagde competenties.

Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn is geschreven voor studenten van sociale en zorgopleidingen. Daarnaast is het geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg- en welzijnssector.

Specificaties

ISBN13:9789046906187
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:25-4-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Yvonne van Zaalen

Yvonne van Zaalen is als associate lector en strategisch adviseur onderzoek verbonden aan Fontys Paramedische Hogeschool.

Andere boeken door Yvonne van Zaalen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn