Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 31% korting
,

Pedagogische professionaliteit

Een inleiding op het werken met en voor jeugd

Paperback Nederlands 2021 9789046907528
Nog slechts 3 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
21,50
14,95
VOORDEEL - 31% korting

Samenvatting

Elk kind moet gezien worden, zich kunnen ontplooien en de kans krijgen deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving. Bij de opvoeding van kinderen en jongeren zijn veel mensen betrokken. Deels zijn dit professionals. Deze jeugdprofessionals dragen eraan bij dat kinderen en jongeren positief opgroeien. Deze opvoedverantwoordelijkheid vormt de basis van de pedagogische professionaliteit. Op een praktische en beschrijvende manier wordt in Pedagogische professionaliteit een toegankelijke inleiding gegeven op het werken met en voor jeugd.

Pedagogische professionaliteit beschrijft wat opgroeien, opvoeden en professionele bemoeienis in onze samenleving met zich meebrengen en wat deze betekenen voor je professionele rol binnen onderwijs, jongerenwerk, jeugdhulp, kinderopvang of de begeleiding van ouders. Vanuit drie dimensies wordt de professionele verantwoordelijkheid opgebouwd: het opgroeien en opvoeden van jeugdigen, de beroepsmatige betrokkenheid bij opgroeien en opvoeding en de professional als persoon. 'Pedagogische professionaliteit' ontstaat uit de combinatie van deze drie dimensies. In het boek en op de bijbehorende website staan reflectieopdrachten en casussen waarin zoveel mogelijk werkvelden aan bod komen.

'Pedagogische professionaliteit' is geschreven voor de studies Pedagogiek, Social Work, pabo en lerarenopleidingen, maar is ook interessant voor andere opleidingen waarin het werken met jeugdigen een belangrijke plek heeft.

Specificaties

ISBN13:9789046907528
Trefwoorden:pedagogiek, jeugdhulp
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:5-5-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Roel van Goor

Roel van Goor is associate lector Jeugd en Samenleving bij Hogeschool Inholland. Bij Uitgeverij Coutinho heeft hij als co-auteur meegeschreven aan Leefwerelden van jongeren.

Andere boeken door Roel van Goor

Over Loes Houweling

Loes Houweling is pedagoog en is als hoofddocent verbonden aan de bachelor- en masteropleidingen Ecologische Pedagogiek van Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij onderzoeker bij het lectoraat Jeugd van Hogeschool Utrecht en redactielid van Pedagogiek in Praktijk (PIP).

Andere boeken door Loes Houweling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pedagogische professionaliteit