Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Volle kracht vooruit!

Visie is de motor in je leven!

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789047003182
Direct te downloaden

Samenvatting

Ken Blanchard richt zich met coauteur Jesse Stone op een nieuw thema: visie - vaak gewenst, zelfden in voldoende mate aanwezig. De auteurs laten via ene aansprekelijke parabel zien dat, met de juiste focus, iedereen door middel van visie richting en doel aan zijn leven kan geven.

'Volle kracht vooruit!' helpt u uw leiderschap aanscherpen' waar mensen verenigd worden in een gemeenschappelijk doel, zijn ze enthousiast en gemotiveerd en kunnen ze daadwerkelijk efficiënt werken. Maar ook thuis kan deze parabel zijn dienst bewijzen; wie zich bewust is van waarom hij bepaalde dingen wil doen - of wat de motieven van anderen zijn - kortom, bewust van wat hij werkelijk wil bereiken, is op weg naar een zinvollere invulling van zijn leven.

Specificaties

ISBN13:9789047003182
Trefwoorden:visie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:175
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2011
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Volle kracht vooruit!
Michiel Soeters | 4 juli 2005
Wie kent ze niet, de slogans en one-liners waarmee menig multinational zijn visie presenteert. ' 'Let's make things better', 'Onze missie is het om onze klanten meer dan tevreden te maken', 'AH let op de kleintjes', 'Bottom line thinking' en duizenden andere varianten. Van one-liner tot A4-tjes tot complete brochures. Als auditor en adviseur heb ik er de nodige voorbij zien komen, zeker toen kwaliteitszorg nog hip en nieuw was en we allemaal een 'kwaliteitsbeleid' moesten gaan vaststellen. De begrippen 'missie' en 'visie' kwamen steeds vaker langs. Helaas moet ik constateren dat heel veel mensen zich in die tijd bekocht voelden door hun eigen management. Het hemd was vaak nader dan de rok en onder het mom van commerciële belangen werden gepredikte waarden, normen, missie en visie vaak niet nageleefd.
Lees verder
Volle kracht vooruit!
Peter de Roode | 12 juni 2005
'Volle kracht vooruit!' is een vlot geschreven verhaal waarbij de hoofdpersoon op zoek is naar de visie en het doel in het leven. De vraag waarom er een boek geschreven moet worden over een dergelijk 'uitgekauwd' thema beantwoordt Blanchard met de opmerking dat 'minder dan tien procent van de organisaties die zij bezochten beschikte over een duidelijke doelstelling, een aantal samenhangende waarden of een beeld van de toekomst.' Daarmee geeft de auteur blijk van een fijne neus voor wat er speelt in organisaties. Visies opstellen is immers nog geen commitment creëren. Wie geen moeite heeft met een verhaal dat op sommige momenten iets te Amerikaans aandoet, kan veel nuttige tips ontlenen aan dit boek met als ondertitel 'Visie is de motor in je leven'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
16 stemmen
6
8
0
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kenneth Blanchard

Ken Blanchard is 'Chief Spiritual Officer' en voorzitter van de raad van bestuur van de Ken Blanchard Companies. Hij heeft een dozijn bestsellers op zijn naam staan zoals de internationale bestseller 'De one-minute manager' en de bestsellers 'Maak een fan van uw klant' en 'Gung Ho!'. In totaal zijn er ruim twaalf miljoen exemplaren verkocht in meer dan vijfentwintig talen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in San Diego, Californië.

Andere boeken door Kenneth Blanchard

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Een plotseling afscheid
2. Een onbekende wereld
3. Weg uit de soberheid
4. Over visies
5. Het eerste element: de centrale doelstelling
6. Het tweede element: duidelijke waarden
7. Het derde element: een toekomstbeeld
8. Een wazig beeld
9. Je kunt alleen via het heden naar de toekomst
10. Een visie: thuis en op het werk
11. Een nieuwe afspraak: van visie naar realiteit
12. Een visie ontwikkelen
13. Visie in de praktijk.
14. Moed
15. Van succes naar zinvolheid

Epiloog
Dankwoord
Over de auteurs
Beschikbare diensten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Volle kracht vooruit!