Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Exponentiële organisaties

Waarom nieuwe organisaties tien keer beter, sneller en goedkoper zijn - en hoe jij dat ook wordt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789047008569
1
Voormalig Nr. 1Totaal 52 dagen
EvergreenTotaal 713 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Beste Business Boek van het Jaar 2014 - Frost & Sullivan

Een must read voor ceo’s, ondernemers en beleidsmakers die niet alleen de noodzaak voor verandering zien, maar daar ook mee aan de slag willen.

In een tijd waarin ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden en kansen zich voordoen, is een nieuw soort business opgestaan: de Exponentiële Organisatie. Deze bedrijven zijn in staat een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder andere communities, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Zij laten de traditionele lineaire bedrijven ver achter zich.

Salem Ismail, Yuri van Geest en Mike Malone onderzochten honderden startups en tientallen ceo’s van de snelstgroeiende organisaties, van Airbnb, Netflix, Tesla en Waze tot Arianna Huffington, Tim O'Reilly en Chris Anderson. In dit boek brengen ze de ontwikkelingen op organisatie- en technologisch gebied in kaart en komen met een raamwerk van interne en externe factoren waarmee elke organisatie, of het nou om een startup of een multi-national gaat, een Exponentiële Organisatie kan worden.

Specificaties

ISBN13:9789047008569
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:352
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (6)

recensie
Exponentiële organisaties
Joost Verstegen | 29 september 2015
Op 17 juni 2015 gaf Yuri van Geest op het Customerzz Event in het ABN AMRO gebouw te Amsterdam zijn presentatie ‘Noodzaak voor verandering en aan de slag!’, gebaseerd op het boek Exponentiële Organisaties. Door de enorme passie waarmee Yuri van Geest sprak, overtuigde hij mij dat we aan de vooravond staan van een onvoorstelbaar tijdperk. De boodschap die hij verkondigde was duidelijk: Organisaties moeten zich anders organiseren in deze snelveranderende tijd. Doen ze dat niet, dan zullen ze het niet overleven.
Lees verder
recensie
Exponentiele organisaties
Sjors van Leeuwen | 12 juni 2015
De veranderingen gaan steeds sneller en de impact van de veranderingen is steeds groter. Was de gemiddelde levenscyclus van een bedrijf in 1955 nog 45 jaar, tegenwoordig is dat slechts 15 jaar. Ook wordt de levensduur van producten steeds korter. In de afgelopen jaren zijn bedrijven voor hun omzet en winst grotendeels afhankelijk geworden van producten die in de laatste vijf jaar zijn gelanceerd.
Lees verder
recensie
Exponentiële organisaties
Jeanine Dijkhuis | 7 mei 2015
Ideeën gebaseerd op nieuwe technologieën leiden tot nieuwe verdienmodellen. Die bestaande markten kunnen ontwrichten. Er valt iets op aan de groeifactor van deze bedrijven. Schaalbaarheid is het kernwoord. De opbrengst is tenminste tien keer groter dan in een lineaire organisatie. Door impact of output.
Lees verder
recensie
Exponentiële organisaties
Peter van der Wel | 1 mei 2015
Voor een futuroloog met ruim 20 jaar ervaring als organisatieadviseur is het verschijnen van een boek met de titel: ‘Exponentiële Organisaties’ natuurlijk een buitenkans. Nu verschijnen er de laatste tijd aan de lopende band managementboeken met nieuwe organisatiemodellen, maar een boek van de bekende Singularity University schept hoge verwachtingen. Maakt dit boek van Salam Ismail en de Nederlandse Yuri van Geest deze verwachtingen waar?
Lees verder
recensie
Exponentiële organisaties
Nico Jong | 2 april 2015
In de complexe en dynamische wereld om ons heen is een nieuw type organisatie ontstaan dat qua schaal en waarde groeit met een niet eerder vertoonde snelheid. De levensduur van traditionele organisaties neemt al jaren sterk af. Dat staat te lezen in ‘Exponentiële organisaties’ van Salim Ismail, Yuri van Geest en Michael Malone.
Lees verder
recensie
De start-up van één miljard
Jeroen Ansink | 20 februari 2015
Managers staat op korte termijn een stortvloed aan veranderingen te wachten, zegt Salim Ismail in Exponentiële organisaties. Exponentieel groeiende technologieën zullen doordringen tot in elk hoekje van de bedrijfsvoering en zullen het concurrentielandschap fundamenteel transformeren.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
6
4
0
0
0

Interviews en artikelen (5)

nieuws
Boeklancering Exponentiële Transformatie van Salim Ismael en Francisco Palao
Justin van Lopik 28 februari 2019 Op maandag 18 maart organiseert uitgeverij Business Contact, in samenwerking met businessdesignbureau TimeLabz en innovatiehub Epicenter, een meetup ter gelegenheid van de lancering van Exponentiële Transformatie van Salim Ismael en Francisco Palao.
interview
Yuri van Geest: ‘De realiteit is een permanent museum’
Patrick Davidson 1 december 2015 Op 8 december j.l. sprak Yuri van Geest, auteur van Exponentiële Organisaties op het seminar Nieuw Leiderschap, samen met onder meer Menno Lanting en Hans van der Loo zal Van Geest ingaan op het leiderschap dat in deze tijden nodig is. Exponentiële Organisaties is een van de meest besproken boeken van 2015. Patrick Davidson sprak met Yuri van Geest in de aanloop naar dit event.
nieuws
Bij de zomeractie: Deze vijf boeken moet je deze zomer lezen
Justin van Lopik 22 juni 2015 Lange zomeravonden en een lager tempo in de zomerperiode, met als hoogtepunt een vakantie, zorgen voor extra leestijd. Elke zomer is er altijd wel een boek dat me inspireert en aanzet om anders te denken, of om gewoon te focussen op wat echt belangrijk is.
interview
Salim Ismail: ‘Het hele systeem gaat op de schop’
Jeroen Ansink 18 mei 2015 In een wereld waarin de kosten van ondernemerschap lager zijn dan ooit is een nieuw soort bedrijf opgestaan, zegt Salim Ismail in Exponentiële organisaties. Dergelijke startups hebben nauwelijks overhead, groeien als kool, en zullen het concurrentielandschap fundamenteel transformeren. ‘Te veel leiders steken nog hun kop in het zand.’
nieuws
Yuri van Geest: ‘Elke ExO begint met een missie’
Erik de Vries 3 april 2015 Schrijver Yuri van Geest hield ten huize van uitgeverij Business Contact afgelopen donderdag de Nederlandse vertaling van het boek Exponentiële organisaties ten doop. Het boek dat hij samen met Salim Ismail en Michael S. Malone schreef, is al enige tijd in het Engels beschikbaar en lijkt hard op weg uit te groeien tot een klassieker. Zo is het op moment van schrijven het hoogst gewaardeerde managementboek op Amazon, met een rating van 4,9 uit 5.

Over Salim Ismail

Salim Ismail was onder meer Vice-President van Yahoo! en is mede-optichter van de Singularity University. Hij is veelgevraagd spreker en actief entrepreneur in Silicon Valley.

Andere boeken door Salim Ismail

Over Yuri van Geest

Yuri van Geest, de stille kracht achter innovatief Nederland, is ambassadeur van Singularity University Nederland, medeoprichter van Mobile Monday Amsterdam, Quantified Self Europe en Lean Startup Machine NL en oprichter van innovatiebureau Trend8.

Andere boeken door Yuri van Geest

Over Michael Malone

Michael S. Malone is tech journalist voor onder meer Wall Street Journal en schrijver van een twaalftal boeken.

Andere boeken door Michael Malone

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel 1: De exponentiële organisatie verkennen
1. Verlicht door informatie
2. Het verhaal van twee bedrijven
3. De exponentiële organisatie
4. De exponentiële organisatie vanbinnen
5. Implicaties van exponentiële organisaties

Deel 2: De exponentiële organisatie bouwen
6. Een ExO starten
7. ExO’s voor grote organisaties
9. Hoe grote bedrijven zich aanpassen
10. De exponentiële leidinggevende

Epiloog: een nieuwe cambrische explosie
Nawoord
Bijlage A: Wat is jouw exponentiële sector
Bijlage B: Bronnen en verdere inspiratie

Over de auteurs
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Exponentiële organisaties