Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontwerp je persoonlijke missie

Begin met het einde voor ogen

Gebonden Nederlands 2018 9789047012177
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Stephen Covey, bestsellerauteur en grootmeester van de persoonlijke ontwikkeling, reikt je in ‘Ontwerp je persoonlijke missie’ de handvatten aan om vandaag nog te beginnen met je toekomst. In zijn wereldwijde bestseller ‘De zeven eigenschappen’ stelt Covey dat effectieve mensen worden gemotiveerd door hun eigen missie en hun leven leiden volgens bepaalde principes. Ineffectieve mensen volgen de agenda van anderen en laten hun leven bepalen door zaken die zich toevallig aandienen. Eigenschap 2, Begin met het einde voor ogen, gaat hierover. Maar hoe ontdek je dan volgens welke waarden jij leeft en welke missie je hebt?

In dit boek geeft Covey inzicht in de onderliggende principes en in de diepere werking van ons gedrag en helpt hij je met praktische oefeningen en opdrachten. Door een persoonlijke missie te ontwerpen, krijg je meer inzicht in wat jou drijft en waarheen. Want: ‘Als de ladder niet tegen de juiste muur staat, brengt elke stap die je zet je alleen maar dichter bij de verkeerde bestemming.’

Specificaties

ISBN13:9789047012177
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:26-10-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

Ontwerp je persoonlijke missie
Peter de Roode | 27 december 2018
Een boekje dat hoge verwachtingen creëert omdat wijlen Stephen Covey in zijn bestseller De zeven eigenschappen van effectief leiderschap de persoonlijke missie als een belangrijk onderwerp naar voren bracht.
Lees verder
Ontwerp je persoonlijke missie - 'Geeft richting en realiteitszin'
Annemiek Sierhuis | 6 december 2018
Waar een klein boek groot in kan zijn! Dit boek biedt de lezer een stevige basis om de focus op je doelen scherp te houden en op koers te blijven ondanks de onvermijdelijke hobbels op de weg.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Over dit boek 9

1. Het uitgangspunt 11
2. Een overzicht van de zeven eigenschappen 18
3. Wat is een persoonlijke missie? 25
4. Vier criteria voor een goede missie 33
5. Ontwerp je persoonlijke missie 48
6. Geef richting aan je persoonlijke missie 74
7. Blijf op koers 85

Conclusie 88
Vragen om op te reflecteren 90
Over Stephen Covey 91
Over FranklinCovey 93

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontwerp je persoonlijke missie