Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bloei

Een nieuw scenario voor groei

Paperback Nederlands 2020 9789047013969
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In ‘Bloei’ vraagt Elske Doets zich af waarom de wereld maar blijft opkijken naar multinationals, grote banken, denktanks, politici en wereldleiders die economische groei heilig hebben verklaard. Gaat nóg meer focus op kille cijfers ons leven beter maken? Nee, zegt Zakenvrouw van het Jaar en ondernemer Elske Doets. Als oprichter van de Young Lady Business Academy ziet zij een hoopvolle, nieuwe generatie vrouwelijke ondernemers tot wasdom komen. Een generatie die niet rekent in dikke winsten, maar in sociale impact.

In ‘Bloei’ schetst Doets de contouren van een economie ‘volgende fase’, die levensgeluk niet langer als een bijproduct van welvaart beschouwt, maar als de absolute kern. Waarbij ze de ideeën en energie van de getalenteerde Young Ladies – die uitgebreid aan het woord komen – als leidraad neemt. ‘Ik keer me in dit boek niet tegen het verschijnsel groei, maar tegen het automatisme van de nadruk op groei en tegen de eenzijdigheid van die nadruk,’ aldus Doets.

Specificaties

ISBN13:9789047013969
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:22-6-2020
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Elske Doets: ‘Continue groei is iets onnatuurlijks’
Pierre Pieterse 12 oktober 2020 Reisondernemer Elske Doets gaat niet meer voor economische groei, maar voor meer welzijn en sociale impact. Dat komt - schrijft ze in haar boek Bloei, een nieuw scenario voor groei - vooral door de gedrevenheid van de jonge vrouwen die zij begeleidt in haar eigen Young Lady Business Academy.

Over Elske Doets

Elske Doets (1972) is meester in de rechten en sinds 2001 reisondernemer. In Amerika won zij als ondernemer vier keer de Chairman’s Circle Honors Award, een prestigieuze ondernemersprijs. In 2017 werd zij in Nederland verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Niet lang daarna richtte Elske de Young Lady Business Academy op, een academie die jonge vrouwen helpt een topcarrière na te streven. Begin 2018 veroorzaakte Elske ophef met de term ‘balanstrutje’, waarin ze haar afkeer uit van het streven werk en privé minutieus in balans te houden.

Andere boeken door Elske Doets

Inhoudsopgave

Woord vooraf 7

1 Hoe eerder je buiten de lijntjes kleurt, hoe beter 13
2 Van ‘gat in de markt’ naar ‘gat in de samenleving’ 25
3 Haal de band met je imperfecties aan 39
4 Ego ‘loves’ eco, eco ‘loves’ ego 59
5 Vertel een goed verhaal en ga de volle zee op 81
6 Gouden hersens, gouden handjes 103
7 Blindheid als bevrijding 125
8 ‘Ik ben de maatschappij’ 145
9 Neem jezelf helemaal mee 163

Epiloog: De Thunberg-factor 181

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bloei