Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Boodschap in beeld

Professioneel presenteren met PowerPoint

Paperback Nederlands 2004 9789052614816
Voormalig top 100Totaal 64 dagen
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een presentatie. Het licht gaat uit, de beamer aan. Sheet na sheet wordt geprojecteerd, vol met bullets met trefwoorden. Al snel wordt het langdradig en raakt u de draad kwijt. Aan het eind bent u blij dat het erop zit.

Herkenbaar? Vast. Zulke presentaties worden overal gegeven, in alle organisaties en bedrijven. Snel in elkaar gezet door het verleidelijke programma PowerPoint. Maar geen pretje voor de toehoorder. Het kan anders. Dit boek laat zien hoe u een goede presentatie maakt. Zo'n presentatie is gestructureerd rond een hoofdboodschap en bevat ter ondersteuning beeldende sheets. Beelden, zoals grafieken, frameworks en foto's, zijn een veel krachtiger middel dan opsommingen van trefwoorden. Met een goed opgebouwd verhaal en de juiste visuele middelen zorgt u voor betrokkenheid tussen spreker en publiek - en dat is wat een presenteerder wil. Zo komt bovendien PowerPoint tot zijn recht, als beeldend hulpmiddel.

In dit boek vindt u:

- Richtlijnen en handige tips voor het maken van zakelijke presentaties in allerlei organisaties (bedrijfsleven, overheid, onderwijs).
- Een uitgewerkt stappenplan voor het voorbereiden van een presentatie, vanaf de allereerste overwegingen tot aan het afmaken van de PowerPoint-presentatie.
- Een vlootschouw van visuele middelen, met hun voors en tegens en met aanwijzingen voor het maken ervan.
- Talloze voorbeelden uit de praktijk die kunnen inspireren bij het maken van uw eigen presentatie, of laten zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die u maakt.
- Suggesties om het eens heel anders te doen en af te wijken van de saaie, grauwe eenheidsworst van de gemiddelde presenteerpraktijk.

Dit boek is geen handleiding voor technische foefjes en gaat veel verder dan de zijdelingse tips over PowerPoint die u bij presenteercursussen krijgt. Het is een onmisbare gids voor iedereen die goede presentaties wil geven.

Specificaties

ISBN13:9789052614816
Trefwoorden:presenteren
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:134
Uitgever:Boom
Druk:0
Verschijningsdatum:4-12-2009

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
2
1
1
1
0

Over Louise Cornelis

Louise Cornelis werkt als zelfstandig adviseur in de zakelijke communicatie. Zij begeleidt professionals bij het structureren van presentaties en rapporten. Daarnaast heeft zij ervaring in het hoger onderwijs.

Andere boeken door Louise Cornelis

Over Titus Tielens

Titus Tielens is New Business Development Manager bij Avery Dennison. Hij heeft ervaring uit de eerste hand met het leiden van projecten en met de grote rol van communicatie daarin. Hij heeft zelf vele presentaties gemaakt en gehouden.

Andere boeken door Titus Tielens

Inhoudsopgave

Inleiding

1. PowerPoint op z'n plek
2. De presentatie voorbereiden op papier
3. Het materiaal maken op de computer
4. Beeldende sheets.
5. Andere mogelijkheden met PowerPoint

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boodschap in beeld