Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Topvrouwen

Wie zijn ze? Waar zitten ze? En: hoe krijgen we er meer?

Ingenaaid Nederlands 2008 9789052616926
Niet leverbaar.

Samenvatting

Topvrouwen staan nog steeds op eenzame hoogte. De raden van bestuur en raden van commissarissen van Nederlandse beursfondsen tellen slechts 5,9 procent vrouwen en niet meer dan een derde van de ondernemingen heeft een vrouw in de hoogste regionen.
Wie zijn deze vrouwen, bij welke ondernemingen zijn ze te vinden en hoe bereikten ze de top?

'Topvrouwen' koppelt grensverleggend onderzoek naar diversiteit aan openhartige interviews met een nieuwe generatie vrouwelijke rolmodellen. Kloongedrag, boardroomdynamiek en de moedermaffia: niets blijft onbesproken.

De combinatie van informatie en inspiratie maakt 'Topvrouwen' tot een onmisbare handleiding voor zowel topbestuurders, managers, hr-professionals, headhunters en adviseurs, als voor jonge, ambitieuze vrouwen die behoefte hebben aan aansprekende voorbeelden en loopbaanlessen op hun eigen weg naar de top. De volgende vrouwen zijn geïnterviewd: Marieke Bax, Else Bos, Pamela Boumeester, Inge Brakman, Colette Cloosterman-van Eerd, Sybilla Dekker, Jean Frijns, Agnes Jongerius, Giovanna Kampouri Monnas, Hayko Kroese, Joanne Kellermann, Trude Maas, Margot Scheltema, Ada van der Veer-Vergeer, Herna Verhagen en Hélène Vletter-van Dort.

Specificaties

ISBN13:9789052616926
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:228
Uitgever:BIM Media BV
Druk:1
Verschijningsdatum:3-12-2008
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (2)

Topvrouwen
Dorien van Doorn | 20 juli 2011
Vrouwen in de board opnemen? De kwantitatieve cijfers duiden nog steeds niet op een gegronde reden hiervoor. Alleen het rendement op eigen vermogen is significant beter bij bedrijven met een vrouw in de board, aldus een onderzoek van Catalyst. Mijntje Lückerath-Rovers en Marike van Zanten zetten in 'Topvrouwen' de huidige situatie van de deelname van vrouwen in de raden degelijk uiteen. Ze bespreken uitgebreid de onderzoeken van diverse instituten. De lezer wordt op prettige wijze door de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten van de onderzoeken meegenomen.
Lees verder
Op naar de top
Pierre de Winter | 5 februari 2009
In Nederland alleen al zijn vijf organisaties bezig om te proberen vrouwen te helpen de weg te vinden naar de top van het bedrijfsleven: Opportunity in Bedrijf, het Ambassadeursnetwerk, TopBrainstorm, European Professional Women’s Network en Women on Top. Los van de vraag hoeveel subsidie daarmee gemoeid is en los van het feit dat er dan ook nog een aantal headhuntersbureaus in deze ‘damesniche’ actief zijn, lijkt de vraag gerechtvaardigd of dat niet wat veel is.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mijntje Lückerath-Rovers

Onderzoeker Mijntje Lückerath-Rovers (Erasmus Universiteit) publiceerde begin dit jaar de 'Female Board Index 2007', een jaarlijkse telling van het aantal vrouwen in de top van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Deze eerste wetenschappelijke onderbouwde ranglijst veroorzaakte een golf van publiciteit.

Andere boeken door Mijntje Lückerath-Rovers

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Enkele opmerkingen vooraf

Hoofdstuk 1 De Nederlandse Female Board Index: wordt 2008 het jaar van de trendbreuk?
Hoofdstuk 2 De bijdrage van diversiteit aan corporate governance
Hoofdstuk 3 Wie zijn de vrouwen in de Female Board Index?
Hoofdstuk 4 Hoe krijgen we meer vrouwen in de board?

Bijlagen
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Topvrouwen