Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onuitputtelijk is de waarheid

Paperback Nederlands 2017 9789055732852
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Levensbeaming is de eerste aanduiding van het leerproces dat in dit boek filosofisch wordt omschreven. Minachting of verwaarlozing van delen van de werkelijkheid (zoals materie, lichaam, gevoel, verstand) is evenzeer een karikatuur van spiritualiteit als exclusivistische verabsolutering van enig deel van de werkelijkheid (eigen volk of klasse; een heilig boek of instituut; markt, mode, media).

Levensbeaming, niet in de zin van berusting of van alles toejuichen wat er gebeurt. Maar eerder zoals soms aan de orde komt bij het opstaan 's morgens: in hoeverre zijn we bereid ons bloot te stellen aan het manifestatieproces dat ons die dag te wachten staat? En hoe is dit combineerbaar met kritisch onderscheiden? De filosofische beschouwingen over 'bewustzijn' en 'waarheid' hebben mede ten doel om hierover opheldering te verschaffen.

Een ander hoofdthema betreft een primaire 'laag' in ons aller bewustzijn: het open bewustzijn waarmee taal en cultuur worden aangeleerd, maar dat niet samenvalt met enige taal of cultuur. En dat voorwaarde is voor de mogelijkheid van onderlinge verstandhouding tussen culturen en voor een humanitair ethos van (h)erkenning.

Specificaties

ISBN13:9789055732852
Trefwoorden:filosofie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:136
Uitgever:Damon
Druk:1
Verschijningsdatum:3-1-2017
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:
Herdrukdatum:28-6-2024

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onuitputtelijk is de waarheid