Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe word ik een rat? (2 cd's)

De kunst van het konkelen en samenzweren

Audio-cd Nederlands 2007 9789055945115
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Konkelen, streken uithalen en samenzweren zijn in een organisatie alledaagse bezigheden. Wie spant met wie samen? Wie manipuleert wie, waartoe en hoe? Zij die vertrouwen op de formele verhoudingen en het 'nette' spel, komen bedrogen uit.

Beslissingen komen niet alleen tot stand door rationele afwegingen van voor- en tegenargumenten. Nee, het andere spel, het ondergrondse politieke machtsspel, is minstens even belangrijk.

In dit luisterboek geeft bestsellerauteur Joep Schrijvers inzicht in het politieke gedoe in bedrijven. Ironisch en toegankelijk beschrijft hij de meest voorkomende gore streken. Hij spoort de lezer aan om 'politieker' te worden. Welke belangen streven mensen na? Over welke machtsbronnen kunt u eenvoudig beschikken? Wat is uw eigen niveau van 'rattigheid'? Hoe vindt u de psychologische zwakheden van uw tegenstrevers? Hoe speelt u hoog spel? Op dit soort praktische vragen gaat de auteur in deze negatieve deugdenleer uitvoerig in. Ook opponeert hij tegen de 'verbraving' in organisaties. Veel medewerkers worden met managementtheorieën om de oren geslagen en aangespoord tot ontwikkeling, synergie, meesterschap en bezieling, terwijl hun ervaring daar haaks op staat: de ervaring van graaien, naaien en piepelen.

2 cd's, speelduur ± 78 minuten per cd.

Specificaties

ISBN13:9789055945115
Trefwoorden:macht, kantoorpolitiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:156
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2007
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

3.0 van de 5
6 stemmen
0
2
2
2
0

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.

Andere boeken door Joep Schrijvers

Inhoudsopgave

CD 1
1. Welkom in het riool
2. De auditie
3. In de arena
4. Bronnen van de macht

CD 2
1. Streken en zetten
2. Het grote spel
3. Surfen naar de traditie
4. Epiloog

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe word ik een rat? (2 cd's)