Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De zin van het bestaan

Gebonden Nederlands 2020 9789061006114
Verkooppositie 1638Hoogste positie: 197
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Uitgebreide editie met een nieuw voorwoord, essays en toespraken. Met niet eerder gepubliceerde foto’s.

Professor Viktor Frankl beschrijft in het eerste deel van deze nog steeds actuele klassieker zijn aangrijpende ervaringen in het concentratiekamp, waar hij zijn geliefde vrouw en familie verloor. Hij verbleef drie jaar in verschillende concentratiekampen waar hij getuige was van het meest gruwelijk menselijk leed. In zijn verhaal introduceert hij zijn filosofie- en logotherapie. Zijn denkbeelden vermengen zich geleideljk met het verhaal. In het tweede deel introduceert hij zijn logotherapie, een uiterst humane vorm van psychiatrie die is gebaseerd op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan het leven te geven.

‘In tegenstelling tot vele Europese existentialisten is Frankl pessimistisch noch antireligieus. Integendeel. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke, gerichte waarheid te vinden.

Ik zou dit boek warm willen aanbevelen, want het is een prachtig dramatisch verhaal, dat de meest essentiële menselijke problemen behandelt. Het bezit zowel literaire als filosofische waarde en vormt een boeiende inleiding tot de belangrijkste psychologische richting van deze tijd’ –Gordon W. Allport, hoogleraar in de psychologie aan Harvard University

Specificaties

ISBN13:9789061006114
Trefwoorden:logotherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:24-11-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Over macht en tegenmacht
John Manschot 24 juni 2021 Macht is overal en onvermijdelijk. Maar macht en vooral de machtigen worden niet zonder meer positief gewaardeerd. Dat is niet nieuw. Vrijwel iedereen kent de uitspraak van Lord Acton: ‘Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men.' Dat die uitspraak zo beroemd is en nog altijd met instemming geciteerd wordt, geeft aan dat Acton een gevoelige snaar raakte.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De zin van het bestaan