Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dynamisch coachen

Balans tussen zingeving en resultaat - 6e herziene druk

Paperback Nederlands 2013 9789074899154
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
EvergreenTotaal 682 dagen
Verkooppositie 1527Hoogste positie: 7
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek is bedoeld voor mensen die een passie hebben voor leren en ontwikkelen en zich verder willen bekwamen in mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen. Coachen is zo'n mogelijkheid die de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen.

We zijn veelal gewend om met onze ratio te werken en geven irrationele aspecten veel minder ruimte. In dit boek wordt ervoor gepleit beide invalshoeken te combineren, zodat er een meerdimensionaal contact ontstaat waarin ook ruimte is voor zingeving en bezieling. Op deze wijze leert u om als coach te vertrouwen op het proces waarin de gecoachte zijn eigen antwoorden ontdekt.

De doelstelling van dit boek is om het bewustzijn van de coach te verruimen, waardoor de effectiviteit en het plezier in het coachen toeneemt. Het boek is bedoeld voor allen die het coachen als vak of bijvak beoefenen en zich verder willen verdiepen in de psychologie van het coachen. De psychologie van C.G Jung vormt daarvoor de inspiratiebron. Technieken die aan bod komen zijn het werken met associaties, dromen, Tarot en actieve imaginatie. Daarnaast wordt onder andere aandacht geschonken aan macht, conflicten, overbelasting en zingeving.

Specificaties

ISBN13:9789074899154
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Symbolon
Druk:6
Verschijningsdatum:19-1-2015
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

3.9 van de 5
11 stemmen
5
2
2
2
0

Over Ans Tros

Ans Tros is ondernemer, executive coach, opleider en auteur. Zij is creatief directeur en medeoprichter van SchoolvoorCoaching (1997) en VistaNova, school voor loopbaan & leiderschap (2010) in Utrecht. Ans is gespecialiseerd in de psychologie van het onbewuste van Carl Jung in combinatie met systeemdenken. In 2013 werd het boek Dynamisch Coachen (2002) verkozen op de tweede plek in de top tien van de beste coachboeken van het decennium. In 2009 verscheen Leiderschap door (zelf)coaching. Bewustzijnspsychologie voor manager, adviseurs en coaches. Zij verzorgt programma's voor persoonlijk leiderschap en bewustzijnspsychologie via VistaNova.

Andere boeken door Ans Tros

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

1. Paradigma's rond persoonlijke ontwikkeling
2. Zingeving en de kracht van het onbewuste
3. Principes voor coaching
4. De coach als instrument.
5. Wat kan een coach waarnemen in de interactie?
6. Technieken om te werken met het onbewuste
7. Bewustzijn in samenwerking leidt tot ongekende resultaten
8. Coach checklist

Literatuurlijst
Over de schrijfster
Reacties op het werk van Ans Tros

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dynamisch coachen