Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Het handboek voor coaching

Methodieken, modellen, technieken en formulieren voor professionele coaching

Gebonden Nederlands 2010 9789074959049
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Zo'n veertig professionele coaches werkten mee aan dit volumineuze naslagwerk. Alex Engel - in de coachingbranche geen onbekende - selecteerde zorgvuldig op een veelomvattende inhoud en een optimale kwaliteit. De schrijvers, waarvan sommigen een duo vormden, schreven een hoofdstuk over hun specialisme(n). Door dit samenwerkingsverband ontstond er een standaardwerk met voldoende breedte en diepgang om coaches en coachende leidinggevenden voldoende inzicht te geven in de diverse gebruikte methodieken.

Het resultaat mag er zijn. Na twee edities in ringbanden is deze druk uitgevoerd in drie luxe gebonden delen met talrijke illustraties en een nieuwe opmaak. Bij elkaar bevatten de boeken ruim 800 pagina's met theorieën, methodieken, modellen, technieken en formulieren voor professionele coaching. Met het lezen bent u nog geen specialist, maar de meeste hoofdstukken bieden een dusdanige volledige beschrijving, dat de lezer al direct met de methodiek aan de slag kan.

Specificaties

ISBN13:9789074959049
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:302
Druk:4
Verschijningsdatum:13-5-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het handboek voor coaching
Peter Vermeulen | 3 augustus 2009
Alweer een boek over coaching, zult u denken. Coaching is in feite een specifieke vorm van begeleiden en daarom denken veel mensen het er even bij te kunnen doen. Maar afhankelijk van de situatie en de omstandigheden moet een coach steeds voor de meest passende vorm van begeleiding kiezen. Dat is een vak, dat je - enkele natuurtalenten daargelaten - door studie en veel ervaring eigen kunt maken. Alex Engel neemt u door middel van 'Het handboek voor coaching' mee in deze wereld der begeleiding.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
11 stemmen
5
6
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Alex Engel: ‘Coaching is vooral een kwestie van jezelf zijn’
Bert Peene 3 september 2010 Met de Student version wil de redactie van Het handboek voor coaching een doelgroep bereiken waarvoor het origineel te omvangrijk en (vooral) te duur is: studenten in het hoger beroepsonderwijs. De bijdragen komen vooral uit het eerste handboekdeel, Coaching Basics, en is aangevuld met capita selecta uit de andere twee delen. Zo belooft deze versie een compleet overzicht van alle methodieken, modellen en techniek die in de gereedschapskist van een beginnende coach aanwezig moeten zijn. M&L sprak met ‘producent’ Alex Engel en ging op zoek naar de totstandkoming van dit studieboek.

Over Alex Engel

Alex Engel is oprichter van de NOBCO en na jaren voorzitterschap is hij thans algemeen secretaris.

Andere boeken door Alex Engel

Inhoudsopgave

Deel 1 Coaching basics
Dit deel bevat vooral de basis van het coachen met onderwerpen als: competenties van een coach, basisvoorwaarden, het COACH-model, kernreflectie, oplossingsgericht coachen, teamcoaching, kernkwadranten, zelfanalyse, evaluaties, et cetera.

Deel 2 Mental coaching
Dit deel gaat over die elementen die te maken hebben met de gedachten en motivatie achter het gedrag van mensen. In dit deel komen onderwerpen aan bod als: de 6 denkende hoofddeksels, het Enneagram, RET, visualisaties, Voice Dialogue, PMA, NLP, de STOP-techniek, et cetera.

Deel 3 Transformational coaching
Dit is het deel voor de ware professional. Hierin komen ook de meer therapeutische, spirituele en diepgaande methodieken aan bod, zoals: wederom het Enneagram, Enermations, systemisch coachen, functionele analyse, het Chakramodel voor personal coaching, lichaamswerkvormen, kwantumbewustzijn in coaching, et cetera.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het handboek voor coaching