Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verbindend communiceren, hoe dan?

Paperback Nederlands 2024 9789462724082
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑06‑2024

Samenvatting

Conflicten kosten waardevolle energie. Ondanks goede intenties kan contact ontaarden in oeverloos gedoe. Hoe kom je constructief voor jezelf op, zodat de kans dat je gehoord wordt groot is? Hoe maak je verbinding, zelfs als je de boodschap van de ander eigenlijk niet wilt horen? Hoe voorkom je conflicten zonder jezelf weg te cijferen? Hoe dan?

Verbindend communiceren is werken aan een levenshouding waarin je besloten hebt te stoppen met negatief gedrag naar jezelf of anderen, om bij te dragen aan een mooier leven, vanuit wezenlijke inzichten. Het is veel meer dan communicatie: het is een rijke filosofie, met een eenvoudig model en heldere handvatten. Vanuit de verbinding met jezelf kun je helder zijn over wat er in je omgaat en vanuit nieuwsgierigheid naar de ander(en) kun je vormgeven aan wat voor ieder goed is. Van ik, naar jij, naar wij: het gaat om het creëren van een omgeving waarin iedereen tot bloei komt.

Dit boek beschrijft de achtergrond en het model van Verbindende Communicatie, hoe je creatief met de technieken om kunt gaan, kunt koppelen aan andere methoden, en hoe je dit toepast in levenskunst, thuis en op het werk. Een boek voor trainers, opleiders, HR-medewerkers, bemiddelaars, leidinggevenden, opvoeders, docenten, partners en anderen: voor alle geïnteresseerden in diverse functies en rollen, die niet meer in energievretende conflicten terecht willen komen, of er sneller uit willen raken. Voor ieder die eraan bij wil dragen dat we ontspannen samenwerken en -leven.

Specificaties

ISBN13:9789462724082
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2024
ISSN:

Over Hester Macrander

Hester Macrander (1960) is internationaal gecertificeerd trainer in Verbindende (ook wel ‘Geweldloze’) Communicatie. Van oorsprong is ze theatermaker en heeft o.a. gewerkt als cabaretier en columnist. In 2006 kwam ze met deze materie in aanraking en ze geeft nu vele trainingen aan individuen, professionals en teams. Ze verzorgt ook mediations en traint mediators. Inmiddels leidt ze nieuwe trainers op. Als theatermaker van origine geeft ze graag lezingen over hoe verwarrend communicatie kan zijn en hoe je daar uit kunt komen.

Andere boeken door Hester Macrander

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verbindend communiceren, hoe dan?