Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Management & non-dualiteit

De spiritualiteit van ongescheidenheid in werk, bedrijf en organisatie

Paperback Nederlands 2008 9789077194058
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In bedrijven en organisaties is meer oog gekomen voor het belang van de oriëntatie en samenhang, eenheid, heelheid, non-dualiteit. Wat betekent deze 'niet-tweeheid' en op welke wijze kan zij in het eigen werk en in de organisatie doorwerken? Deze vragen staan in dit boek centraal.

De auteurs vertellen over de aard en mogelijkheden van de gerichtheid op non-dualiteit in het leidinggeven vanuit verschillende invalshoeken. Zij zijn allen geïnspireerd door de vreugde en schoonheid van non-dualiteit en door de mogelijkheid dat deze zich in de werkomgeving verspreidt door een non-duale instelling van leidinggevenden. Vanuit hun ervaring en inzicht laten zij zien dat veel problemen in relatie tot het werk en tussen medewerkers, in de interne organisatie en externe contacten verdwijnen als de scheidingen worden opgeheven. Zij hopen dat dit boek een groter inzicht geeft in de aard van non-duale heelheid in het management en dat deze heelheid ook anderen zal inspireren om haar te bevorderen.

Met bijdragen van: Paul de Blot SJ, Wilfried Claus, Teun Hardjono, Lars Overhaus, Douwe Tiemersma, Arun Wakhlu en Johannes Witteveen.

Specificaties

ISBN13:9789077194058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:21-8-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Teun Hardjono

Prof. Dr. Ing. T.W. Hardjono (1949), hoogleraar aan de Rotterdam School of Management Erasmus University Rotterdam, met als leeropdracht Kwaliteitsmanagement en Certificatie. Daarvoor was hij adviseur Ondernemingsstrategie en Bestuur bij Berenschot. Hardjono speelde een grote rol in de totstandkoming van zowel het EFQM-model als het INK-managementmodel. Hij is als eerste Nederlander gevraagd toe te treden tot de prestigieuze International Academy for Quality. Hij adviseert nog steeds, bijvoorbeeld op het vraagstuk wat moet de evaluatie en verbeterstelsel van de Nederlandse Politie worden. Hij leidde onder andere een door de Europese Commissie gesteund internationaal onderzoek over hoe Corporate Social Responsibility ingevoerd zou kunnen worden. Hardjono schreef en droeg bij aan diverse boeken en is een veel gevraagd spreker.

Andere boeken door Teun Hardjono

Inhoudsopgave

Douwe Tiemersma - Voorwoord

Korte aanduiding van de hoofdstukken

Douwe Tiemersma - De doorbreking van dualiteit in het management
Arun Wakhlu - Non-dualiteit, wholesome leadership en de actuele uitdagingen
Wilfried Claus - Wholesome leadership: het dagelijkse zoeken naar vreugde, vrede en welvaart
Teun Hardjono - Non-duale eenheid als principe voor het inrichten van organisaties
Paul de Blot SJ - Is vernieuwing mogelijk in het spanningsveld van de dualiteit? Op zoek naar de spirituele kracht van de organisatie
Johannes Witteveen - Management en de spiritualiteit van eenheid
Lars Overhaus - Niet-regelen op een zeilschip: een ervaringsverslag
Douwe Tiemersma - Non-dualiteit op de werkvloer

Personalia
Uitgeverij Advaita Centrum
Het Advaita Centrum

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management & non-dualiteit