Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Leren in verbondenheid

Professionele Leergemeenschappen in de praktijk

Paperback Nederlands 2021 9789078440888
Verkooppositie 717Hoogste positie: 546
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

Dit boek beschrijft een haast ideale vorm van samen leren waarin een groep professionals zich aan elkaar verbindt om elkaar te ondersteunen in vernieuwing van ieders praktijk. Daarbij is een belangrijk oogmerk dat iedere deelnemer de aanmoediging en de veiligheid ervaart om persoonlijk te groeien. De verandering van de samenleving wordt daarbij niet als druk ervaren, maar vormt een motivatie om te innoveren. Dit alles met het oog op de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen van vandaag en de wereld van morgen.

Dit boek is ontstaan uit een jarenlange praktijk van samen onderzoek doen in professionele leergemeenschappen naar nieuwe vormen van onderwijs. Die praktijk werd bepaald door de noodzaak om te veranderen in tijden van transitie. Omwille van de leerlingen op de basisscholen werd die verandering ingezet, maar leerkrachten en Pabostudenten moesten mee in deze vernieuwing.

Het gaat in dit boek om professionele leergemeenschappen waarin verbetering van het onderwijs samen opgaat met de persoonlijke ontwikkeling van de leerkrachten.

De auteurs zijn werkzaam in het basisonderwijs en verbonden aan een Pabo en Universiteit. Zij hebben ervaring als groepsleerkracht, coach, docent, lerarenopleider en onderzoeker. De professionalisering van (aanstaande) leerkrachten is het oogmerk waarmee het boek geschreven is. De praktische inslag maakt het eenvoudig toepasbaar in andere contexten.

Specificaties

ISBN13:9789078440888
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:184
Druk:1
Verschijningsdatum:26-2-2021
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leren in verbondenheid