Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De praktische PRINCE2

Gebonden Nederlands 2008 9789080812260
Voormalig top 100Totaal 33 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Er is veel literatuur over PRINCE2™ beschikbaar. Afgaande op het aantal publicaties over PRINCE2™ lijkt een nieuw boek over PRINCE2™ overbodig. Dat is echter niet zo. De bestaande boeken beschrijven de theorie achter PRINCE2™. De fasen, bijbehorende processen en achterliggende subprocessen komen uitgebreid aan de orde, meestal vergezeld van de bijbehorende technieken. Wat de auteur in zijn organisatie bij de invoering van PRINCE2™ miste was een pragmatische vertaalslag van formele rapportages naar de praktijk: hoe konden zij Prince2™ praktisch werkbaar maken? Er waren wel rapportagestandaards, maar deze standaards waren onvoldoende bruikbaar.

Opdrachtgevers lazen deze uitgebreide documenten niet of konden de kernzaken onvoldoende terugvinden. De auteur had behoefte aan een pragmatische vertaalslag. Deze vertaalslag moest dienen als hulpmiddel voor het opleidingstraject van zijn projectmanagers en als introductie op de standaards bij tijdelijke medewerkers. Omdat dat pragmatiek ontbrak, heeft hij het zelf gemaakt. De aanpak die hij in zijn boek beschrijft past zijn organisatie ondertussen met succes toe.

Dit boek laat de lezer met een andere bril kijken naar PRINCE2™. Uiteraard zijn de processen van belang, maar dit boek volgt vooral de PRINCE2™ documenten. De lezer krijgt daarmee een pragmatisch hulpmiddel in handen waarmee hij de invoering van PRINCE2™ handen en voeten kan geven. Projectmanagers en stuurgroepleden kunnen effectief en efficiënt hun projecten managen en besturen.

Specificaties

ISBN13:9789080812260
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Uitgever:Dialoog
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

De praktische PRINCE2
Bram Kolk | 8 oktober 2008
Is het eigenlijk wel leuk om met PRINCE2 te werken? Het boek 'De praktische PRINCE2' van Henny Portman geeft een tot in detail uitgewerkt raamwerk voor PRINCE2-projectrapportages. Met dit boek in de hand bent u in staat om snel en pragmatisch een rapportagestandaard op basis van PRINCE2 neer te zetten voor uw organisatie of project. Vooral het concept van bouwstenen is vernieuwend.
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
11 stemmen
4
3
2
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Andere boeken door Henny Portman

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Verschillende manieren om naar PRINCE2 te kijken
2. Documentatie en rapportagestandaard, het raamwerk
3. De PRINCE2-documenten
4. De relatie met de PRINCE2-componenten
5. De relatie met de PRINCE2-technieken
6. Ontwikkelingen en trends
7. Van theorie naar praktijk
8. De documentatiebouwstenen

Bijlagen
Register
Vertaallijsten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De praktische PRINCE2