Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching

Paperback Nederlands 2009 9789081112550
Voormalig top 100Totaal 32 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Veel trainingen vinden plaats in een groene omgeving: het bos, de spreekwoordelijke hei of een landelijk gebied. Waarom die omgeving niet gebruiken om het energiepeil hoog te houden en het leereffect te versterken? De natuur is dichterbij dan u denkt en de mogelijkheden zijn talrijk.

Met dit boek krijgt u er onmiddellijk zin in. Het omvat ruim 50 werkvormen waarmee u als trainer of coach buiten aan de slag kunt. De inleiding beschrijft de meerwaarde van buiten werken en geeft praktische instructies. Zoals: welke omgeving is geschikt, wat te doen bij regen, hoe kiest u een groene werkvorm. Een handig hulpmiddel hiervoor is de werkvormenzoeker.

Wat dit boek zo aantrekkelijk maakt is dat de auteurs beiden zijn opgeleid als bioloog, een achtergrond hebben in de natuureducatie en al jaren werkzaam zijn als trainer en coach. Dit levert originele werkvormen op, die tegelijkertijd uiterst bruikbaar zijn voor toepassing in elke leersituatie. Wat te denken van het stokkenspel, een feedback cadeautje uit de natuur, letterlijke grenzen aangeven, het bomenpaspoort of een evaluatiewandeling?

Specificaties

ISBN13:9789081112550
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:19-10-2023
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching
Ilja Jacobs | 27 oktober 2009
Trainingen en workshops vinden bijna altijd binnen plaats. De schrijvers van het boek 'En nu naar buiten' van den Houdt en Siebering pleiten er voor om de natuur te gebruiken tijdens een training. Niet alleen voor een wandelingetje na de lunch maar om volwaardige oefeningen buiten uit te voeren. Hiervoor geven zij in hun boek verschillende werkvormen aan. Buiten zijn geeft in hun beleving een andere kijk op het onderwerp van de training en leidt tot creatieve oplossingen van problemen. De verschillende oefeningen zijn goed toegelicht. Maar erg vernieuwend zijn ze naar mijn beleving niet, het zijn bestaande oefeningen die nu buiten gedaan worden en ik had verwacht en gehoopt dat er meer nieuwe ideeën speciaal voor buiten in hadden gestaan.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Naar buiten
Een inspirerende leeromgeving
Een bron van materialen
Praktische tips

2. Voorbereiding
Een geschikte locatie
Het gebruik van werkvormen
Een werkvorm kiezen
Soorten werkvormen

3. Werkvormen
A. Kennismaking
B. Energizers
C. Communicatie
D. Samenwerking
E. Creativiteit
F. Evaluatie

Werkvormenzoeker
Bronnen
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        En nu naar buiten! Werkvormen voor training en coaching