Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Krachtbron van een lerende organisatie

Gebonden Nederlands 2010 9789081498418
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Als iedere medewerker in een organisatie leert, is die organisatie dan een lerende organisatie? Leert ieder mens niet continu? Zitten managers wel op het goede spoor als ze een lerende organisatie willen neerzetten? Moet elke medewerker persé leren? Of kan de organisatie als geheel leren beter te functioneren?

In dit boek neemt organisatieontwikkelaar en academiebouwer Cees Hoogendijk, bijgestaan door meesters in ontwikkeling, beslissers mee in de wereld van duurzame organisatieontwikkeling. De kernvraag 'Hoe organiseren wij onze leerprocessen ten faveure van het collectief presteren?' wordt vanuit verschillende standpunten belicht en krijgt een zowel prikkelend als bevredigend antwoord. Alles draait om het inzicht dat de 'opleidingsfunctie' in een organisatie kan en moet doorgroeien tot krachtbron van integraal leren en ontwikkelen. Op die weg is de corporate university slechts een tussenstation.

'Krachtbron van een Lerende Organisatie' is een must voor beslissers in organisaties, profit en social profit, en bedoeld om op de strategische agenda gezet te worden.

Specificaties

ISBN13:9789081498418
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:145
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
2
2
0
0
1

Over Cees Hoogendijk

Cees Hoogendijk (1959, wiskunde, humanistiek, getrouwd, zes kinderen) is de oprichter en verpersoonlijking van OrgPanoptics 'managing the whole'. Als organisatieontwikkelaar draagt hij al meer dan twintig jaar bij aan de performanceverbetering van organisaties en hun managers, bij voorkeur door het ontwerpen en ontwikkelen van integrale leer- en verbeteromgevingen. Zijn drijfveer (en promotieonderzoek) bestaat uit het steeds beter willen begrijpen van organisatie als dynamisch complex van menselijke interactie, om van daaruit relaties te vinden tussen humanisering en duurzaam presteren.

Andere boeken door Cees Hoogendijk

Inhoudsopgave

Organisatie durf te leren!

The making of NOVA Academie

Academies veroveren Nederland!

Meesterlijk organiseren, een haalbare kaart?

Ga kathedralen bouwen!

Organisatieleren, hoe bestaat het?

Ik wil ook een huisacademie!

Meesters in ontwikkeling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Krachtbron van een lerende organisatie