Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Krachtbron van een lerende organisatie

Gebonden Nederlands 2010 9789081498418
Verkooppositie 4951Hoogste positie: 616
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Als iedere medewerker in een organisatie leert, is die organisatie dan een lerende organisatie? Leert ieder mens niet continu? Zitten managers wel op het goede spoor als ze een lerende organisatie willen neerzetten? Moet elke medewerker persé leren? Of kan de organisatie als geheel leren beter te functioneren?

In dit boek neemt organisatieontwikkelaar en academiebouwer Cees Hoogendijk, bijgestaan door meesters in ontwikkeling, beslissers mee in de wereld van duurzame organisatieontwikkeling. De kernvraag 'Hoe organiseren wij onze leerprocessen ten faveure van het collectief presteren?' wordt vanuit verschillende standpunten belicht en krijgt een zowel prikkelend als bevredigend antwoord. Alles draait om het inzicht dat de 'opleidingsfunctie' in een organisatie kan en moet doorgroeien tot krachtbron van integraal leren en ontwikkelen. Op die weg is de corporate university slechts een tussenstation.

'Krachtbron van een Lerende Organisatie' is een must voor beslissers in organisaties, profit en social profit, en bedoeld om op de strategische agenda gezet te worden.

Specificaties

ISBN13:9789081498418
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:145
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2010
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

3.8 van de 5
5 stemmen
2
2
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Cees Hoogendijk

Drs. Cees J. Hoogendijk (1959) studeerde wis- en natuurkunde, en is opnieuw verbonden aan de RU Leiden, nu als PhD-kandidaat (Organizing Freedom, an Appreciative Inquiry into Organizational Enlightening). Cees vervulde managementrollen inzake mens- en organisatieontwikkeling. Sinds 2005 is Cees actief als zelfstandig professional (ZP), architect van lerende organisaties, oprichter van de Appreciative Inquiry Academy, internationaal actief via Instituto IDeIA, associate bij TAOS Institute, auteur van of diverse boeken omtrent interpersoonlijke en organisatie ontwikkeling, spreker en CFO van grootschalige co-creatieprocessen. Zijn missie is Humanisering van Organisatie. Zie www.ceeshoogendijk.nl.

Andere boeken door Cees Hoogendijk

Inhoudsopgave

Organisatie durf te leren!

The making of NOVA Academie

Academies veroveren Nederland!

Meesterlijk organiseren, een haalbare kaart?

Ga kathedralen bouwen!

Organisatieleren, hoe bestaat het?

Ik wil ook een huisacademie!

Meesters in ontwikkeling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Krachtbron van een lerende organisatie