Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Green on - De leukste en meest productieve manier van werken

op basis van principes van de special forces

Ingenaaid Nederlands 2021 9789492528834
1
Nummer 1Totaal 14 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1Hoogste positie: 1
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nabij Mazar-i-Sharif, 15 maart 2020, 05.47 uur
In Afghanistan maakt commando Richard zich klaar voor een capture or kill-missie ver achter vijandelijke linies. Op hetzelfde moment werken Joris en Daan in Ahdam met hun bedrijf Luscii keihard om 200.000 mensen in Europa en Afrika te ondersteunen in een strijd tegen de coronapandemie.

Wat hebben deze twee situaties met elkaar te maken? Ze zijn beide Green On. De operators van de special forces kunnen dankzij de Green On-principes bovenmenselijke prestaties leveren in levensgevaarlijke situaties. En dankzij Green On is Luscii het snelst groeiende healthtechbedrijf van Nederland, met een vierdaagse werkweek met fulltimesalaris voor iedereen. Met Green On stel je de kracht van mensen boven de processen. En dat werkt overal en altijd.

In dit revolutionaire boek delen dr. Joris Janssen en prof. dr. ir. Daan Dohmen en de special forces-operators Richard, Thomas en Frank het geheim van hun succes aan de hand van vijf principes: samenwerken, flow, eenvoud, vertrouwen en aanpassingsvermogen. Samen zijn ze goed voor vijftig jaar ervaring in het leiden en trainen van mensen bij start-ups, bij corporates en in gevechtssituaties.

Dit boek vertelt het spannende verhaal van de special forces en hoe hun bewezen principes zich vertalen naar situaties op de werkvloer. Vol met concrete tips om zelf vandaag nog te beginnen met ’s werelds leukste en meest productieve manier van werken: Green On!

"Green On laat zien dat écht anders werken betekent dat de mensen in je bedrijf echt anders met elkaar moeten (durven) omgaan. Green On is daarmee geen dream on, maar grow on!" -
Martin van Rijn, oud-minister

"Dit boek geeft veel praktische tips hoe je vandaag nog met effectief en leuk werken aan de slag kunt in je eigen team." - Quintin Schevernels, CEO Funda

"Innovatie komt alleen als mensen echt vrij zijn in hun denken en elkaar vertrouwen. Dit boek laat zien hoe je dat in je eigen teams kunt stimuleren! Innovatie vereist focus en focus is nee zeggen om tot de beste innovaties te komen." - Ton van Garderen, General Manager Apple BeNeLux

"Dit boek geeft je dé handvatten voor onverslaanbare teams en een sterke cultuur: de allerbelangrijkste succesfactoren voor start-ups." - Eva de Mol, Ph.D., VC Investor

Specificaties

ISBN13:9789492528834
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:220
Uitgever:S2 uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:30-9-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Verandering
Pierre Pieterse 14 oktober 2021 In de netwerkwetenschap ging men er tientallen jaren van uit dat alles zich als een virus verspreidt. Alles duidt hier niet alleen op ziektekiemen, informatie en producten maar ook op sociale normen, sociale mediatechnologieën, politieke stromingen en zelfs religies. Maar het ligt toch wat genuanceerder, zo schrijft Damon Centola in Verandering.
nieuws
Zelforganisatie op zijn Special Forces
Pierre Pieterse 4 oktober 2021 Vorige week verscheen Green on - De leukste en meest productieve manier van werken, het ‘nieuwe werken’ voor kennisintensieve organisaties. Green On verwijst naar het lampje dat op groen springt ‘als de klep opengaat tijdens een parachutesprong’. Voor organisaties staat het groene lampje voor de switch van functiegericht naar rol-gericht werken. Green on beschrijft de vijf overkoepelende principes voor deze manier van werken die professionals helpen om grote prestaties te leveren, of je nu op kantoor zit of uit een vliegtuig moet springen.

Over Joris Janssen

Dr. Joris Janssen promoveerde cum laude in de kunstmatige intelligentie aan de Technische Universiteit Eindhoven en Stanford University. Hij is uitvinder van drie patenten en werkte bij grote en kleine bedrijven in de digitale zorg, die hem inspireerden om het radicaal anders te gaan doen. Als medeoprichter van Luscii is hij de architect van de vernieuwende wijze waarop dit bedrijf georganiseerd is. Naast zijn werk bij Luscii adviseert Joris start-ups en scale-ups op het gebied van zelforganisatie, strategie en productontwikkeling.

Andere boeken door Joris Janssen

Over Daan Dohmen

Prof. dr. ir. Daan Dohmen promoveerde cum laude op e-health aan de faculteit gedragswetenschappen van de Universiteit Twente. Aansluitend startte hij zijn eerste bedrijf FocusCura, dat hij in 2020 verkocht. Daarna volgde Luscii. Daan is bijzonder hoogleraar Digitale transformatie in de zorg aan de Open Universiteit. Hij is ondernemer en investeerder in de zorgsector en tot voor kort als lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving adviseur van het kabinet.

Andere boeken door Daan Dohmen

Over Richard Bergmans

Richard Bergmans' ambities lagen altijd al bij het leger. Samen doelen halen die vooraf onmogelijk lijken. Het teambelang boven je eigen belang stellen. Dit principe vormde de rode draad van zijn carrière als operator en commando-instructeur. Met tientallen operaties op zijn naam, waaronder enkele haho-sprongen in het diepste geheim, weet hij als geen ander dat je alleen als team kunt excelleren als je blindelings op elkaar kunt vertrouwen en je focus weet te bewaren. Als instructeur is hij bedreven in de trainingsprincipes die binnen de special forces worden gebruikt. Samen met Frank en Thomas verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken.

Andere boeken door Richard Bergmans

Over Thomas

Opgegroeid in een volksbuurt waar het soms letterlijk knokken was, leerde Thomas het belang van een duidelijk doel als je het beste uit jezelf wilt halen. Na meerdere uitzendingen te hebben gedraaid bij de Luchtmobiele Brigade, kwam hij door de selectie van de commando-opleiding. Daar werd hij opgeleid tot contraterreursniper. Daarna specialiseerde hij zich als multipurpose combat dog handler, waarbij hij met zijn getrainde ‘K9’ doordrong tot ver achter de vijandelijke linies. Hij heeft ten slotte veel ervaring in het trainen en adviseren van speciale eenheden in het buitenland. Samen met Richard Bergmans en Frank verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken. De naam van Thomas is om veiligheidsredenen geanonimiseerd.

Andere boeken door Thomas

Over Frank

Als kind werd hem het belang van samenwerken duidelijk toen Frank met zijn gezin emigreerde. Communicatie bleek de sleutel en al snel bouwde Frank een nieuw leven op in het buitenland. Aanpassingsvermogen werd Franks tweede natuur – eerst bij het Korps Mariniers, daarna tijdens de commando- opleiding en daaropvolgende carrière bij het kct. Hij specialiseerde zich als demolitie-expert en in de veertien jaar daarna kwam hij in alle uithoeken van de wereld terecht. Hij bekwaamde zich verder als specialist in het informatiedomein, een cruciaal element binnen de special forces bij het plannen en uitvoeren van geheime operaties. Samen met Richard en Thomas verzorgt hij met hun bedrijf Threefront trainingen voor organisaties in een radicaal andere manier van werken. De naam van Frank is om veiligheidsredenen geanonimiseerd.

Andere boeken door Frank

Inhoudsopgave

INLEIDING – EEN NIEUWE MISSIE

1 SAMENWERKEN
Green On 1 – Werk met rollen
Green On 2 – Beslis als Minimum Viable Group
Green On 3 – Stop met vergaderen

3 FLOW
Green On 4 – Laat je niet afleiden
Green On 5 – Creëer urgentie
Green On 6 – Zorg voor het thuisfront

3 EENVOUD
Green On 7 – Versimpel je strategie
Green On 8 – Stimuleer nee zeggen
Green On 9 – Werk voorspelbaar

4 VERTROUWEN
Green On 10 – Selecteer op kernwaarden
Green On 11 – Vier je fouten
Green On 1 2– Voer moeilijke gesprekken

5 AANPASSINGSVERMOGEN
Green On 13 – Word mentaal weerbaar
Green On 14 – Maak het kleiner
Green On 15 – Doe Gemba-walks

6 NUNC AUT NUNQUAM
Green On 16 – Zet een stap

GREEN ON – CHECKLIST
DANKWOORD
LITERATUURLIJST
OVER DE AUTEURS
DE BEDRIJVEN
BEGRIPPENLIJST

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Green on - De leukste en meest productieve manier van werken