Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ronde vormen in IT

Inspirerende visie op competenties, keuzes en kansen in IT-organisaties

Gebonden Nederlands 2011 9789081663915
Niet leverbaar.

Samenvatting

IT is één van de belangrijkste succesfactoren en een strategische randvoorwaarde voor bedrijven en organisaties. Daarbij gaat het al lang niet meer alleen over technologie. De beste voedingsbodem voor IT-gebaseerde innovatie is de verzoening van twee schijnbaar tegengestelde werelden; die van 'harde' kennis en kundes met die van 'zachte' competenties zoals samenwerking, communicatie, inlevingsvermogen en creativiteit.

Dit brengt nieuwe kansen met zich mee. Ronde vormen in IT- Inspirerende visie op competenties, keuzes en kansen in IT-organisaties is een boek dat inspireert en een praktisch handvat biedt aan CIO's en CEO's, HR-professionals en iedereen die een carrière binnen de IT overweegt.
Aan de hand van interviews met visionairs en mensen uit de praktijk schetst dit boek de veranderende eisen aan kennis en vaardigheden binnen het IT-veld. Daarbij wordt ingezoomd op thema's als de veranderende arbeidsmarkt, dilemma's op het gebied van loopbaan- en studiekeuze, nieuwe manieren van samenwerken en leiderschap.

Ronde vormen in IT is een initiatief van Geke Rosier, ondernemer in business & IT-alignment, en IT-manager Anneke Burger-Tebbens Torringa. Het boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Hotze Zijlstra, journalist. "Wij willen laten zien dat IT een leuk vak is waar ruimte is voor zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten", aldus de initiatiefnemers. "Met dit boek gooien we een steen in de grote vijver van talent. Het is aan de lezers om van de eerste rimpeltjes een enorme golf te maken."

Specificaties

ISBN13:9789081663915
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:ForceFive
Druk:1
Verschijningsdatum:30-8-2011
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hotze Zijlstra

Freelance journalist en sinds 2006 hoofdredacteur van de technologie en businessglossy CIO-magazine. Combineert IT-gerelateerde managementervaring, kennis van de technologiewereld en een open oog voor maatschappelijke ontwikkelingen met een brede journalistieke expertise. In weerwil van een aanleg voor wis- en natuurkunde afgestudeerd in de algemene taalwetenschap. Schrijft en filosofeert voornamelijk over hightech, innovatie, business, wetenschap en zijn 'andere leven' als actief surfer. Woont met vrouw en opgroeiende zoon in Krommenie.

Andere boeken door Hotze Zijlstra

Over Geke Rosier

Bevlogen ondernemer in de IT-wereld met roots in marketing. Was werkzaam in diverse marketingrollen binnen verschillende organisaties in binnen- en buitenland, waaronder Microsoft. In 2004 samen met Anita van den Hoek ForceFive opgericht: een adviesbedrijf dat zich richt op business IT alignment. Voor ForceFive staat IT voor innovatie en transformatie om IT succesvol te gaan gebruiken en om (IT-)organisaties meer business- en klantgericht te maken. Studeerde business administration aan de Nijenrode Business Universiteit. Getrouwd en moeder van drie actieve meiden.

Andere boeken door Geke Rosier

Over Anneke Burger-Tebbens Torringa

Gepassioneerde senior leider. Onderneemt met oog voor detail, het grote geheel en de mens. Managementervaring opgebouwd binnen ABN AMRO Bank en Delta Lloyd Groep in het werkveld van marketing, programma- en portfoliomanagement, facilitair bedrijf en IT. Actief als manager van regieorganisaties. Mediator en mentor. Onderlegd met de marketing-opleidingen NIMA B en C en een Executive MBA. In 2009 door de Stichting WomeninIT verkozen tot vrouwelijke manager in IT. Getrouwd en actief in c.q. medeoprichter van diverse (vrouwen)netwerken.

Andere boeken door Anneke Burger-Tebbens Torringa

Inhoudsopgave

Interview met eurocommissaris Neelie Kroes: het competitieve en coöperatieve tijdperk

Meer mensen in IT: jong en turbulent werkterrein

Kiezen voor IT: wat is jouw beeld?

Kennis en visie: IT in breder perspectief, met

André de Waal: 'High-performance organizations'
Elizabeth van Geeresteijn: 'Generatie en arbeidsmarkt'
Eric van Heck: 'Instroom: imago en kansen'
Désirée van Gorp: 'Innovatie'
Fons Trompenaars: 'Intercultureel leiderschap'

Samenwerken in IT: schakel in de keten

Nieuw leiderschap: herijkt profiel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ronde vormen in IT