Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Regel jij het draagvlak?

Een praktisch handboek over verandercommunicatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789081778466
Verkooppositie 3797Hoogste positie: 261
Direct te downloaden

Samenvatting

Monica Wigman deelt in dit praktische handboek haar persoonlijke ervaringen als adviseur en als docent en workshopbegeleider. Ze laat de lezer zien welke communicatie past bij de diverse veranderstrategieën en ze houdt de communicatieprofessional scherp als het gaat om de eigen rol. Hoe betrek je betrokkenen, organiseer je het luistervermogen, ga je om met weerstand en verhoog je de kwaliteit van interactie? Met veel praktijkvoorbeelden en een schatkamer vol tips!

Met bijdragen van:
Guido Rijnja, Nancy van der Vin, Cara Koesoemo Joedo, Frithjof de Haan, Cor Jansen, Corine van Impelen, Robin Janszen, Noëlle Aarts

Met:
-8 topmodellen
-voorbeelden uit de praktijk (overheid en bedrijfsleven)
-de veranderradar
-plangenerator
-10 gouden vragen in de analysefase

Specificaties

ISBN13:9789081778466
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:13-10-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

Regel jij het draagvlak?
Nico Jong | 24 april 2012
De titel van het jongste boek over verandercommunicatie doet vermoeden dat er opnieuw een gereedschapskist vol instrumenten voor maakbare veranderingen over de communicatiewereld is uitgestort. Niets is echter minder waar. Monica Wigman heeft met 'Regel jij het draagvlak?' weliswaar een praktisch boek geschreven, maar dan vooral vanuit de kennis en ervaring dat instrumentele communicatie hooguit voor matige resultaten zorgt op het gebied van draagvlak en beweging.
Lees verder
Regel jij het draagvlak?
Bert Thiel | 1 maart 2012
Veranderingen horen bij leven en werk als Laurel bij Hardy. Hoe je als communicatieprofessional, manager of HR-manager in een bedrijf of organisatie vorm en koers kunt geven aan een veranderingsproces vertelt Monica Wigman in 'Regel jij het draagvlak?' . Een helder overzicht van strategieën en handelwijzen in een prachtig vormgegeven en prima leesbaar boek.
Lees verder
Regel jij het draagvlak?
Martin van 't Klooster | 27 december 2011
Zeventig procent van de veranderingen in organisaties heeft niet het beoogde resultaat. Dat is een veel aangehaald citaat van professor Jaap Boonstra. Hij heeft zich als wetenschapper en adviseur veel bezig gehouden met complexe veranderingsprocessen in overheidsinstanties en bedrijven. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden (van onder meer professor De Caluwé ) is een ander bekend citaat. Wat kunnen communicatieadviseurs bijdragen aan wat (bijna?) een ieder voor veranderingen onmisbaar vindt; het draagvlak? Monica Wigman levert in 'Regel jij het draagvlak?' meer dan handige tips. En niet alleen voor communicatieadviseurs overigens.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
11 stemmen
8
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Monica Wigman: ‘Draagvlak moet je verdienen’
Paul Groothengel 7 juni 2012 Als communicatieprofessional kies je je rol in verandercommunicatie. Afhankelijk van de situatie, en in overleg. Dat stelt Monica Wigman, senior communicatieadviseur voor Maatschap voor Communicatie, in haar boek Regel jij het draagvlak? Ze schreef dit boek over verandercommunicatie niet alleen voor communicatiemedewerkers en communicatieadviseurs maar ook voor HR-medewerkers en managers.

Over Monica Wigman

Monica Wigman geeft communicatieadvies bij veranderingen. Zij verzorgt workshops over dit onderwerp en schrijft regelmatig voor het tijdschrift Communicatie. Dit is haar eerste boek: een praktische en aantrekkelijk vormgegeven verzameling van de tips, adviezen, kennis en ervaring die ze tijdens cursussen met communicatieprofessionals deelt. Monica werkt bij Maatschap voor Communicatie en ondersteunt op dit moment onder meer Sanoma en Hogeschool Utrecht bij veranderprojecten.

Andere boeken door Monica Wigman

Inhoudsopgave

De basisgedachten van dit boek
1. De ene verandering is de andere niet
2. Je bent zelf je belangrijkste instrument
3. Waar gaat het eigenlijk over?

De schatkamer
4. Het betrekken van betrokkenen
5. Organiseer je luistervermogen
6. Weerstand tegen weerstand
7. Kwaliteit van interactie

En ook nog:
Column Frithjof de Haan
Nawoord
Boeken ter inspiratie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Regel jij het draagvlak?