Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vertrouwen werkt

Over werken aan vertrouwen in organisaties

Paperback Nederlands 2012 9789081903707
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 'Vertrouwen werkt' onderzoekt Pauline Voortman van Trustworks hoe u - vanuit een handelingsperspectief - in organisaties vertrouwen kunt creëren. Het boek doet verslag van wetenschappelijk onderzoek rond de vragen wat vertrouwen in organisaties eigenlijk is, hoe vertrouwen werkt in de praktijk en hoe leidinggevenden actief kunnen werken aan vertrouwen - dit laatste vanuit de waarneming dat werken aan vertrouwen een verantwoordelijkheid is van leiders.

Werken aan vertrouwen vraagt om aandacht voor zowel de 'harde' als de 'zachte' kanten van organiseren: duidelijkheid scheppen door het bepalen van een heldere visie, doelstellingen en de verdeling van verantwoordelijkheden enerzijds en aandacht voor waarden, emoties en interpersoonlijke vaardigheden anderzijds. De auteur heeft onderzoek uit verschillende disciplines bijeengebracht in een raamwerk, het 'Trustwork Model'. Naast een theoretische analyse beschrijft het boek praktijkonderzoek rond de toepassing van dit model. Daaruit blijkt dat het model op de werkvloer wordt herkend en een handelingperspectief biedt voor leiders, bestuurders en professionals in organisaties die willen werken aan vertrouwen. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt dit boek een waardevol instrument om te komen tot (persoonlijk) leiderschap op basis van vertrouwen.

Specificaties

ISBN13:9789081903707
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Uitgever:Trustworks
Druk:1
Verschijningsdatum:10-4-2016
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Pauline Voortman

Pauline Voortman is bedrijfskundige en werkzaam als trainer en adviseur. Zij combineert dit met onderzoek en richt zich op vraagstukken rond organisatie-ontwikkeling. Zij heeft zich gespecialiseerd in het thema vertrouwen in organisaties. Zij past het model toe als het vertrouwen zoek is, maar ook in preventieve zin bij nieuwe initiatieven of na bijvoorbeeld fusies of reorganisaties. www.trustworks.nl

Andere boeken door Pauline Voortman

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Wat is vertrouwen?
2. Hoe werkt vertrouwen?
3. De beleving van vertrouwen, een oefening
4. Een cultuur van vertrouwen
5. De methode
6. Hoe werkt vertrouwen in de praktijk?
7. Een case-study
8. Conclusies

Samenvatting
Summary
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vertrouwen werkt