Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

De toekomst van de GGZ, de GGZ van de toekomst

Gebonden Nederlands 2014 9789082050936
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De beschrijving van de GGZ-organisaties in de eerste publicatie 'Koplopers in de Zorg. 50 Formules voor succes' vroeg om een nadere kennismaking met de sector. In het Koplopers research project 'De toekomst van de GGZ, de GGZ van de toekomst' vindt deze verdieping plaats.

Uit de analyse in dit boek wordt het beeld bevestigd van een sector die volop in beweging is en op veel punten zich onderscheidt van andere sectoren. Alle 11 GGZ-instellingen die in dit boek figureren laten zien hoe divers de sector is en hoe complex de maatschappelijke werkelijkheid is waarbinnen ze moeten functioneren. En hoe complex de cliënt en het systeem waarbinnen hij/zij leeft, kan zijn. Het veelzijdige beeld dat ontstaat geeft de diversiteit en de maatschappelijke relevantie van de sector goed weer.

Het is ook een sector die net als andere sectoren voor ingrijpende wijzigingen staat. Wijzigingen die niet met enkele aanpassingen een plaats in de toekomst garanderen. Er dient zich een fundamenteel andere wijze van kijken, werken en organiseren aan, een echte paradigmaverandering. Deze paradigmaverandering zal leiden tot veranderingen op het terrein van organisaties en organiseren, de focus van het platform Koplopers in de Zorg.

Het platform Koplopers in de Zorg verzamelt, analyseert en deel kennis over organisaties en organiseren in de zorg. Zij traceert inspirerende cases, verzorgt publicaties en entameert researchprojecten. De aldus verzamelende kennis wordt door middel van symposia, collegereeksen en masterclasses gedeeld met de sector.

Specificaties

ISBN13:9789082050936
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:167
Druk:1
Verschijningsdatum:23-12-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De toekomst van de GGZ, de GGZ van de toekomst
Arie Buvens | 7 september 2015
Het platform Koplopers in de Zorg richt zich op het verbeteren van de bedrijfsvoering en het vergroten van het innovatief vermogen van zorgorganisaties. De eerste publicatie: Koplopers in de Zorg. 50 Formules voor Succes, liet zien dat de sector geestelijke gezondheidszorg (GGz) zich op een aantal terreinen positief onderscheidt van andere sectoren. Reden voor het Koplopersresearchproject, dat gericht is op een analyse van de huidige situatie, op de uitdagingen voor de toekomst en op de wijze waarop de sector op deze uitdagingen denkt in te spelen. Daarvoor zijn elf GGz-organisaties nader geanalyseerd, interviews gehouden met bestuurders, deskundigen geïnterviewd en de toekomst verkend. Het resultaat staat in dit boek te lezen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De toekomst van de GGZ, de GGZ van de toekomst