Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Nieuw Europees Organiseren

Vakmanschap, verbinding en vertrouwen als basis voor een nieuwe werkelijkheid

Paperback Nederlands 2021 9789089655677
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑02‑2021
29,99

Samenvatting

De afgelopen jaren publiceerden Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters regelmatig over de tegenstellingen tussen de Anglo-Amerikaanse en de Europese wijze van organiseren.

In dit boek hebben zij hun krachten gebundeld en staat de vraag hoe Europese organisaties er nu precies
uit zien centraal. Een vraag die des te relevanter is nu het allesbepalende Anglo-Amerikaanse neoliberalisme op zijn retour is en er weer ruimte is voor onze eigen, Europese wijze van invulling van organisaties. Vanuit deze achtergrond, lopen ze de verschillende organisatiethema’s in samenhang langs.

Telkens wordt vanuit Europees perspectief naar de missie, visie, strategie en de verschillende inrichtingsvraagstukken op het terrein van structuren, systemen, mensen en cultuur gekeken. Zo schetsen zij een beeld van het type organisatie dat beter bij onze identiteit past dan het decennialang omarmde Anglo-Amerikaanse model. Een organisatie waarin de nadruk niet langer ligt op het creëren van aandeelhouderswaarde, maar breder wordt gekeken naar het maatschappelijk belang en er ruimte is voor vakmanschap, vertrouwen en verbinding tussen alle betrokkenen, binnen en buiten de organisatie. Daarmee is dit boek de brug van de geplande wereld naar de echte wereld: de wereld van het Europese organiseren in de 21ste eeuw.

- De geactualiseerde herdruk van de bestseller (meer dan 4.000 exemplaren verkocht).
- Door de politieke en maatschappelijke veranderingen relevanter dan ooit.

Specificaties

ISBN13:9789089655677
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:2
Verschijningsdatum:15-2-2021
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Over Jaap Peters

Organisatieadviseur Jaap Peters studeerde Bedrijfskunde in Delft. Jaap is vooral bekend van zijn boeken ‘Intensieve Menshouderij’, ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’, de Rijnlandboekjes die hij met Mathieu Weggeman schreef en het recente e-book ‘Nieuwe tijden, anders organiseren’. De verhalen van Jaap worden steevast beoordeeld als herkenbaar en inspirerend. Niet gek voor iemand die put uit een rijke adviespraktijk met opdrachten in het onderwijs, de zorg, bij de nationale politie, gemeentes en in het bedrijfsleven. Kennis gedijt het beste als je het van het ene naar het andere domein brengt. Zoals hij zelf zegt: ‘De praktijk van alle dag houdt je nederig en praktisch’. Jaap vindt dat managers en stafdiensten vooral de vakmensen in een organisatie moeten ondersteunen in plaats van voor de voeten lopen. Het is een rode draad in zijn lezingen. Jaap Peters werkt bij DeLimes nieuw organiseren. Hij is initiatiefnemer van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuw Europees Organiseren