Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wacht maar tot ik dood ben

Voor iedereen die slim en zinvol wil nalaten

Paperback Nederlands 2021 9789082168198
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De dood. We staan er liever niet bij stil. En daarom denken we ook niet na over onze nalatenschap. Maar wist je dat dat vaak leidt tot hoofdbrekens, zoeken en zorgen bij je nabestaanden? Om nog maar niet te spreken over discussies met de belastingdienst, gekibbel onderling en soms zelfs verziekte familieverhoudingen. En grote kans dat ze ook nog eens veel erfbelasting moeten betalen. Dat kun je voorkomen.

Iris Brik schreef 'Wacht maar tot ik dood ben' voor jou, voor alles wat je zelf nog kunt en wilt regelen omtrent je nalatenschap, zodat jouw dierbaren volledig kunnen genieten van het vermogen dat jij in je leven hebt opgebouwd. Maar ook voor je partner als jij door ziekte de grip kwijtraakt en verzorging behoeft en tot slot voor jouw nabestaanden die straks achterblijven om hen te helpen bij de afwikkeling van jouw zaken. Ze zet alle stappen op een rij om je nalatenschap te kunnen regelen zoals jij het wenst. Tevens gaat ze in op de perioden voorafgaand aan en na je overlijden.

Lees 'Wacht maar tot ik dood ben', dan weet je precies wat je kunt doen om je familie te ontzorgen en enorme afdrachten aan de belastingdienst te besparen. Regel je nalatenschap. Dan zadel je je geliefden niet op met onnodig speurwerk, geregel en gekissebis. Zodat ze alle tijd en rust hebben om te rouwen. Regel het, nu het nog kan.

Specificaties

ISBN13:9789082168198
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Uitgever:Fine Tuning
Druk:1
Verschijningsdatum:3-2-2021
Hoofdrubriek:Personal finance
ISSN:
Jongbloed:Erfrecht

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Iris Brik

Iris Brik FFP (1964) is oprichter/eigenaar van Fine Tuning Personal Finance. Haar praktijk in onafhankelijk financiële planning en estate planning is onder meer gespecialiseerd in de advisering/begeleiding van cliënten bij scheiden, ziekte en overlijden. Naast haar werk als financieel planner, echtscheidingsdeskundige en -mediator en estate planner verzorgt zij regelmatig lezingen en workshops op maat voor consumenten én adviseurs over alle uiteenlopende onderwerpen op haar vakgebied. Verder is zij auteur/columnist. Diverse artikelen en columns van haar hand verschenen in (dag)bladen als Het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC Next, Z24, Money, EX, Vijftig, Business Rijnmond, VVP, Plein+, Belastingmagazine, REP en Fiscalert. Eerder verscheen haar boek: Keep it Simple, de financiële schijf van 5, een praktisch stappenplan voor iedereen die financiële planning belangrijk vindt, met slimme adviezen en nuttige tips waarin zij de vijf belangrijkste thema’s van financiële planning beschrijft: relatievormen, eigen woning en hypotheek, inkomen en pensioen, het (beleggen van) vermogen en de invulling en balans tussen werk en vrije tijd. Als deskundige heeft zij meegewerkt aan tv-programma's als RTLZ Money Talks, RTL Z Pensioenen, RTL 4 Van Kavel tot Kasteel en Rondom 10 (val van de DSB). Reeds in 2005 is zij onderscheiden met de titel Financieel Planner van het Jaar. Kijk voor actuele informatie en andere extra’s op haar websites: www.finetuning.nl www.echtscheidingsdesk.nl www.ENdesk.nl (Erfenis en Nabestaandendesk)

Andere boeken door Iris Brik

Inhoudsopgave

Voorwoord 11
Als je nog springlevend bent 15

Deel 1 Wacht maar tot ik dood ben. Wat je zelf nog kunt regelen
Bezint eer gij begint... 23
Stap 1 Jouw basis voor een leuk leven 30
Stap 2 Samen zullen we alles delen 36
Stap 3 Je testament onder de loep 44
Stap 4 Welk schenkplan past bij jou? 81

Deel 2 Als je de grip kwijtraakt. Wat een ander voor je kan regelen 135
Mantelzorg 138
Van mantelzorg naar professionele zorg 154
Wie betaalt de zorg? 170
De regie houden tijdens je leven 183

Deel 3 Over mijn lijk! Als je er zelf niet meer bent 207
Persoonlijke kwesties 210
Zakelijke kwesties 231

In het hiernamaals 259
Dankwoord 263
Over Iris Brik 265
Over Henk de Bont 267
Noten 268
Register 269

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wacht maar tot ik dood ben