Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Casusboekje Vastgoed Fiscaal

Paperback Nederlands 2022 9789083230719
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De kloof die soms gaapt tussen theorie en praktijk, wordt het beste overbrugd met voorbeelden. Alleen zo kan de dorre letter van de theorie tot bloei komen en de lezer een min of meer getrouw beeld van de praktijk geven. Met ons Basisboek vastgoed fiscaal is gehoor gegeven aan het verzoek van velen om de abstracte theorie boven de fiscale praktijk te concretiseren met praktijkgevallen die laten zien hoe de theorie toegepast moet of kan worden.

Ook dit casusboekje is met opzet basaal gehouden. Het bevat 44 casus en vragen over fiscale vastgoedproblematiek die in het basisboek wordt behandeld: de BTW, de overdrachtsbelasting, de samenloop van die twee en de implicaties van vastgoedtransacties voor inkomsten- en vennootschapsbelasting worden aan de orde gesteld, alsmede de winstberekening in de inkomsten- en vennootschapsbelasting volgens goedkoopmansgebruik. Het tweede deel bevat de uitwerkingen.

Specificaties

ISBN13:9789083230719
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Infotax
Druk:7
Verschijningsdatum:14-8-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Tom Berkhout

Prof. dr. T.M. Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. Berkhout publiceert regelmatig boeken en artikelen over de vastgoedsfeer en treedt regelmatig op als inleider op congressen en seminars.

Andere boeken door Tom Berkhout

Over R.N.G. van der Paardt

Prof.dr. René van der Paardt is als adviseur gespecialiseerd op het terrein van de verbruiksbelastingen (met name btw en overdrachtsbelasting) verbonden aan Loyens & Loeff te Rotterdam. Hij is lid van het Team Projectontwikkeling en tevens redacteur van 'Vastgoed Fiscaal & Civiel'.

Andere boeken door R.N.G. van der Paardt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Casusboekje Vastgoed Fiscaal