Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onmogelijke vrede

China's moeizame opmars in Azië

Paperback Nederlands 2015 9789085426332
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

De eenentwintigste eeuw wordt die van Azië, maar het wordt een eeuw van geopolitieke hoogspanning. Het ambitieuze China torent zodanig boven zijn buurlanden uit dat het steeds meer argwaan opwekt, vrees voor onevenwichtige partnerschappen en wantrouwen ten aanzien van de snelle militaire modernisering. Nu al slaan kleinere Aziatische regio s de handen ineen om zich te verzetten, maar de kans is miniem dat China tegenstand zal dulden.

In 'Onmogelijke vrede', de opvolger van het baanbrekende 'De kracht van het paradijs', stelt Jonathan Holslag dat de verantwoordelijkheid voor de spanningen niet uitsluitend bij China ligt. Op verhelderende wijze verklaart hij waarom, vele goede intenties ten spijt, China s belangrijkste aspiraties onverzoenbaar blijven met die van zijn buren. Dat is de nieuwe tragedie van de Aziatische grootmachtenpolitiek.

Specificaties

ISBN13:9789085426332
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:2-4-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jonathan Holslag

Jonathan Holslag (1981) doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en is als politicoloog verbonden aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Hij schreef columns voor o.a. De Morgen, Knack en Trouw en internationale media zoals The Guardian, The Wall Street Journal en The Washington Times. Eerder publiceerde hij o.a. De kracht van het paradijs. Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw (2014), Onmogelijke vrede. China's moeizame opmars in Azië (2015) en Vrede en oorlog. Een wereldgeschiedenis (2018).

Andere boeken door Jonathan Holslag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onmogelijke vrede