Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Oostfront

Hoe het duizendjarige rijk zijn einde op de steppen vond

Paperback Nederlands 2006 9789085710318
Niet leverbaar.

Samenvatting

Op 22 juni 1941, om tien over half vier 's avonds, gaat Operatie Barbarossa van start. Meer dan drie miljoen Duitse soldaten trekken naar het oosten, waar 4,7 Sovjet soldaten hen opwachten.

Hitler verwacht dat zijn troepen voor het einde van het jaar aan de Wolga zullen staan en dat belangrijke steden als Moskou en Leningrad zullen zijn ingenomen. Maar de strijd verloopt anders. De Duitsers boeken een indrukwekkende terreinwinst, maar worden uiteindelijk vernietigend verslagen.

Aan de hand van getuigenverslagen van generaals, soldaten en burgers beschrijft militair analist Jaap Jan Brouwer de titanenstrijd. Brouwer heeft niet alleen aandacht voor het verloop van de strijd, maar ook voor de organisatie van de betrokken legers. Hij werpt een verrassend nieuwe blik op de strijd door ook te kijken naar leiderschap, teambuilding, opleiding en commandostructuur.

Specificaties

ISBN13:9789085710318
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:446
Druk:1

Expertrecensies (1)

Het Oostfront
Pierre Pieterse | 20 juli 2006
In het boek Schaduwen over de woestijn analyseert Jaap Jan Brouwer het management en de organisatie van de Duitse en geallieerde legers, en komt tot de conclusie dat de gevechtskracht en effectiviteit van de Duitse legers vele malen groter is dan die van de opponent. De belangrijkste reden hiervoor is het verschil in operationele tactiek, namelijk Auftragstaktik versus Befehlstaktik (lees hier en hier een uitgebreide beschouwing, waar de lijn wordt doorgetrokken naar operationeel management binnen bedrijven), In zijn boek Het Oostfront doet Brouwer hetzelfde, maar nu gaan de Duitse en Russische legers op de snijtafel.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jaap Jan Brouwer

Jaap Jan Brouwer studeerde medicijnen en rechten in Groningen en is al meer dan twintig jaar actief als organisatieadviseur. Hij werkte o.a. bij Het Ministerie van VWS en de Stuurgroep Toekomstscenario's Gezondheidszorg en schreef meerdere boeken, waaronder 'Angelsaksen versus Rijnlanders', 'Organiseren in een veranderende wereld' en 'Nieuw Europees organiseren'. Hij is mede-initiatiefnemer van de community 'Koplopers in de zorg'.

Andere boeken door Jaap Jan Brouwer

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het Duitse leger in de periode van 1918 - 1941
2. Het Sovjet leger in de periode van 1921 - 1941
3. 1941: een jaar vol ambities
4. 1942: een jaar vol verwachtingen
5. 1943: een jaar vol onzekerheden
6. 1944: een jaar van beslissingen
7. 1945: op weg naar het einde
8. Epiloog

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Oostfront