Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Valse kunst en recht

Paperback Nederlands 2013 9789086920433
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Valse kunst is een fascinerend fenomeen. Regelmatig worden kunstwerkenontmaskerd als vervalsingen. Heel af en toe blijkt een tot dan toe als valsbeschouwd werk een oorspronkelijk werk. Dit doet de vraag rijzen wanneereen kunstwerk als vals wordt bestempeld. En wie bepaalt dit? Nederlandkent twee beroemde vervalsers: Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Van Meegeren werd kort na de oorlog wereldberoemd als de man die Herman Göring een valse Vermeer had verkocht. Jansen wist zijn collectie valse kunst voor vernietiging door de Franse justitiële autoriteiten te behoeden door te stellen dat er ook originele werken tussen zaten. In dit boekje bespreekt René Klomp de privaatrechtelijke aspecten en Constantijn Kelk de strafrechtelijke aspecten van valse kunst.

Specificaties

ISBN13:9789086920433
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:55
Uitgever:deLex B.V.
Verschijningsdatum:17-12-2013
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over René Klomp

R.J.Q. Klomp is raadsheer bij het Gerechtshof Amsterdam en honorair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Hij is redacteur van de wetseditie 'Kunst en recht' en lid van de Ethische Codecommissie voor Musea en de Commissie Museale Verwervingen 1933-1940 en 1948-heden.

Andere boeken door René Klomp

Over Constantijn Kelk

Prof.mr. C. Kelk is hoogleraar strafrecht en penitentiair recht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger aan het Hof te Amsterdam.

Andere boeken door Constantijn Kelk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Valse kunst en recht