Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Praktijken van normatieve professionalisering

Paperback Nederlands 2013 9789088504617
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Normatieve vragen en morele uitdagingen spelen een steeds grotere rol in professionele organisaties en in het praktische handelen van professionals, maar ook in het publieke debat. Dit boek biedt een dieper begrip van deze vragen en geeft wegen aan om daar in de praktijk creatief en moreel verantwoord mee om te gaan.

De theorie en de praktijk van normatieve professionalisering zoals die de afgelopen twintig jaar aan de Universiteit voor Humanistiek is ontwikkeld, zijn daarbij richtinggevend. Door een groot aantal praktijken van normatieve professionalisering van binnenuit te beschrijven en kritisch te analyseren, willen wij met dit boek professionals, onderzoekers, managers en bestuurders die in hun eigen praktijk worstelen met normatieve en morele vragen ondersteunen, bemoedigen en inspireren.

Tenslotte bieden een aantal hoofdstukken in dit boek ook nieuwe impulsen aan de theorievorming en het onderzoek op dit snelgroeiende gebied.

Specificaties

ISBN13:9789088504617
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:462
Uitgever:SWP
Druk:2
Verschijningsdatum:20-11-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans van Ewijk

Prof. dr. Hans van Ewijk is lector Sociaal Beleid aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar International Social Policy and Social Work, Tartu University van Finland.

Andere boeken door Hans van Ewijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijken van normatieve professionalisering