Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Herstel als leerproces

Paperback NL 2020 9789088508950
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Herstel staat in de psychische zorg en het sociaal domein volop in de belangstelling. De aandacht richt zich op versterken van veerkracht, benutten van potenties, eigen initiatief of contact zoeken met lotgenoten. Professionals weten veel over wat zij doen om problemen te verhelpen of aandoeningen te behandelen. Kennis over hoe mensen herstellen is nog beperkt. Hoe werkt herstel en wat kunnen we daarvan leren?

Hoe lukt het veel mensen zélf oplossingen te vinden voor hun problemen? Hoe vergaat het degenen die niet meer in beeld zijn? Op veel van deze vragen hebben we nog geen goed antwoord. Dat houdt negatieve verwachtingen in stand.

Dit boek legt uit dat herstel een leerproces is, en dat we kennis kunnen benutten over hoe mensen leren. Het geeft een overzicht van belangrijke principes van menselijke leerprocessen. Het gaat over geheugen, motivatie, ervaring, kennis en vaardigheden. Welke rol speelt stress daarbij? Hoe creëer je een geschikte leeromgeving? Hoe krijgen mensen meer vertrouwen in hun eigen mogelijkheden? Psychische aandoeningen kunnen het leren hinderen, maar het is niet onoverkomelijk.

Leren is een optie voor iedereen. Door de principes daarvan te kennen en te benutten verbeteren de vooruitzichten van mensen met sociale en psychische problemen. Herstel als leerproces is voor iedere hulpverlener die werkt met herstelondersteunende zorg.

Jaap van der Stel is Lector GGZ (psychische gezondheidszorg) Hogeschool Leiden en werkte jarenlang als onderzoeker bij GGZ inGeest.

Specificaties

ISBN13:9789088508950
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:25-5-2020
Hoofdrubriek:Geneeskunde, Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Herstel als leerproces