Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe swipe je een trauma weg?

Snelle traumatherapieën zoals Flash en EMDR 2.0

Paperback NL 2020 9789088509414
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Kun je net zo makkelijk van trauma’s afkomen als van beelden die je met één swipe van je mobiele scherm veegt? Soms wel. Na de grote verandering die EMDR als effectieve therapie bracht – waarbij snelle oogbewegingen kunnen helpen om trauma’s in een enkele sessie te verwerken –, is de ontwikkeling van dit soort therapieën in een stroomversnelling geraakt.

Dit boek beschrijft de laatste inzichten en toepassingen op dit gebied. Waarom kan de een wel goed tegen stress en de ander niet? Waarom blijft de ene akelige herinnering wel hangen en de andere niet? En wat doe je als je voortdurend angstig blijft? Welke therapie helpt dan en wat kun je er zelf aan doen? Hoe zorg je ervoor dat je je eigen tolerantie voor stress kunt vergroten?

Al deze vragen worden in dit boek beantwoord aan de hand van casussen en een heldere uiteenzetting van de nieuwste traumatherapieën als EMDR ., Flash (.), CT, HAT en de Woosh-techniek. Carien Karsten laat zien hoe deze zijn ontstaan uit de laatste inzichten van neurobiologie en hersenonderzoek.

Dit boek biedt houvast voor ieder die anderen – of zichzelf – wil helpen om beter met stressvolle situaties om te kunnen gaan en/of trauma’s te verhelpen. Het is geschreven voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en professionals die werken met trauma en stressgerelateerde klachten.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out.

Specificaties

ISBN13:9789088509414
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:SWP, Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum:25-5-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe swipe je een trauma weg?