Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In kaart brengen van speelveld, spel en spelers

Verandermanagementbox deel 4

Audio-cd Nederlands 2008 9789089590039
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Als het gaat om het realiseren van veranderingen waarbij meerdere partijen deel uit maken van het probleem of deel zijn van de oplossing, is het verstandig om stil te staan bij het speelveld en de spelers. Hans de Bruijn helpt u om die vooraf in kaart te brengen en na te denken over de vraag welke strategieën werken als u in een veranderproces met meerdere spelers te maken heeft. Eerst gaat hij in op het gedrag van spelers in netwerken. Veranderprocessen in netwerken lijken soms een ware chaos, maar er zitten meer patronen in dan we geneigd zijn te denken. Daarna geeft hij aan welke strategieën in netwerken wel en niet werken.

Prof. dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij schreeft onder meer (met Ernst ten Heuvelhof) 'Management in netwerken' (2007) en samen met Ernst ten Heuvelhof en Roel in 't Veld het boek 'Procesmanagement' (2002).

Speelduur ± 70 minuten
www.verandermanagementbox.nl

De afleveringen van 'De Verandermanagementbox' worden ingesproken door de professionele voice-overs Ben Maasdam en Marjon Keller.

Wanneer u dit product koopt bij Managementboek.nl, kunt u de pdf van de tekst downloaden. Deze vindt u onder 'Uw account' (rechtsboven op deze pagina).

Specificaties

ISBN13:9789089590039
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:70
Druk:1
Verschijningsdatum:3-7-2008
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Expertrecensies (1)

Annelies Bakelaar | 18 augustus 2008
Deel 4 van 'De verandermanagementbox' gaat in op het krachtenveld van verandermanagement en het leren van het spelen van het veranderingsspel. Binnen veranderingen heb je tenslotte te maken met diverse invloeden, spelers en geschreven en ongeschreven spelregels.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

boekenkast
De boekenkast van Hans de Bruijn, bestuurskundige en doormodderaar
Joep Schrijvers 15 maart 2012 Hij is wetenschapper, hoogleraar maar net zo goed een ouderwetse onderwijzer. Hij vertelt, verklaart en illustreert met verve en plezier. Hij laat zien hoe in het politieke debat frames werken. Maar ook in de wereld van Managers en professionals. Hij houdt niet van grootse verhalen en de maakbaarheidgedachte. Zijn fascinatie is de onzekere wereld met zijn dubbelzinnigheid en onvoorspelbaarheid. ‘Besturen is een zaak van doormodderen’, zegt hij. Deze keer bij de boekenkast de man die het boek Framing schreef: Hans de Bruijn.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Hans de Bruijn

Prof. dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij is daarnaast onder andere verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en programmaleider Governance aan het Netherlands Institute for City Innovation Studies.

Andere boeken door Hans de Bruijn

Inhoudsopgave

1. Introductie
2. De spelers
3. Het speelveld
4. Het spel spelen
5. Stap 1: probleem
6. Stap 2: doel
7. Stap 3: informatie
8. Stap 4: besluitvorming
9. Stap 5: uitvoering
10. Stap 6: evaluatie
11. Project versus proces
12. Afsluiting

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In kaart brengen van speelveld, spel en spelers