Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

150 Lifehackingtips

Om slimmer en efficiënter te werken

Paperback Nederlands 2010
Verkooppositie 999999962 dagen in de top 100
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Lifehacking? Inbreken in computers? Nee, hacken betekent het modelleren van uw informatiegedrag naar eigen behoefte, of dat nu gaat om email, uw telefoongedrag of het organiseren van uw leven. Lifehacking is daarmee een mix van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Wie wordt niet dagelijks overspoeld door allerlei soorten informatie. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u overzicht houdt en voorkomt dat u gaat lijden aan informatiestress? De kunst is de informatie op te sporen, te organiseren, te filteren en te delen. Dat is waar lifehacking over gaat, over meer doen, in minder tijd op een leukere en slimmere manier. Tijd overhouden om te creëren en u te richten op zaken die u echt belangrijk vindt. Lifehacking wordt daarbij geïnspireerd door het boek 'Getting Things Done' van David Allen. Een handige en complete manier om prettig en efficiënt te werken zonder stress.

Voor wie is dit boek bedoeld? Voor iedereen die in zijn werk gebruik maakt van een computer, maar geen idee heeft hoe je met een kleine inspanning een hoop dagelijkse taken veel makkelijker voor elkaar krijgt. Voor iedereen die veel op het web werkt, maar nog nooit van RSS gehoord heeft. En voor mensen die de schoonheid van een slimme vondst kunnen waarderen, en er hun voordeel mee doen.

Op lifehacking.nl schrijft een team lifehackers over deze vondsten, en dragen de lezers bij in onze zoektocht naar slimme hacks in deze wereld.

'De continue groeiende stroom aan informatie heeft een steeds grotere invloed op ons leven, zowel zakelijk als privé. Lifehacking.nl geeft tips en methodes om op een betere manier met informatie om te gaan. De groep gedreven mensen achter Lifehacking.nl geven mensen goed inzicht in de mogelijkheden controle te krijgen én te houden in hun informatiehuishouding'.
Peter de Haas, Online Strategy Manager, Microsoft Nederland

'Lifehacking staat in de kinderschoenen. Maar de lezer die aan de slag gaat met de tips en trucs in dit boek zal ervaren dat het al razend goed werkt. Een waarschuwing is op zijn plaats: na een paar geslaagde hacks is er geen weg meer terug. De onvermijdelijke volgende stap is dat we onze organisaties, de overheid en de politiek hacken. Ik zie er naar uit'.
Frans Nauta, lector Innovatie Publieke Sector

'De mensen rond lifehacking zijn ongelooflijk inventief, gedreven en inspirerend. Ze vertegenwoordigen een nieuwe stroming. Voor hen wordt status niet bepaald door wat men heeft, maar wat men in staat is te delen'.
Justien Marseille, The Future Institute.

Specificaties

ISBN13:9789089650481
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Druk:2
Verschijningsdatum:24-3-2010

Lezersrecensies

3.8 van de 5
33 stemmen
5
7
3
3
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. In zijn publicaties en als spreker op congressen en bijeenkomsten laat hij de mogelijkheden zien van de hedendaagse netwerksamenleving. De 'nieuwe renaissance', waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottum-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen heeft de start en de opkomst van de Nederlandse blogosfeer van dichtbij meegemaakt. Met Frank-ly, de corporate blog van Rhinofly waar hij tot 2009 Brand director was, startte hij in 2002 de eerste bureaublog van Nederland. Daarnaast was Meeuwsen van 2003 tot 2008 actief als voorzitter van de stichting Dutch Bloggies en redacteur van About:blank, het online magazine over de Nederlandse weblogscene. Sinds 2007 is hij actief op de weblog Lifehacking.nl. Met zijn eigen bureau The Incredible Adventure starts here… adviseert hij op het gebied van digitale communicatie en online strategie.

Andere boeken door Frank Meeuwsen

Over Taco Oosterkamp

Veel experts hebben enorme wapenfeiten op hun naam staan en delen hun haast encyclopedische kennis met je. Zo niet Taco Oosterkamp. Hij is meer van in het diepe springen en dan heel hard zwemmen om zichzelf weer uit de problemen te redden. ‘Just-in-time learning’ noemt hij dat eufemistisch. Gelukkig heeft hij op deze manier de nodige successen behaald. Maar hij maakte ook ongeveer alle fouten die je kunt verzinnen. Daar heeft hij dan op zijn beurt wel weer veel van geleerd. Als Business Thinker inspireerde Taco de afgelopen jaren duizenden ondernemers, directeuren en managers met zijn seminars, trainingen en artikelen. Hij coachte tientallen moderne leiders in binnen- en buitenland en keek mee in de cockpit van snelgroeiende bedrijven. Taco was jarenlang lid van de exclusieve Roundtable in Amerika en werkt met de ideeën van experts in binnen- en buitenland. Verder was hij de best beoordeelde spreker op Challengerday met ruim vijfhonderd ondernemers, en had hij de eer om ooit door Microsoft gevraagd te worden als lid van de jury van Speakers Idols. Hij is vaste columnist van Management Team en schrijft een tweewekelijkse e-mail met tips die door duizenden leiders wordt gelezen.

Andere boeken door Taco Oosterkamp

Inhoudsopgave

1. Algemene tips
2. Kantoortips
3. Windows & Outlook
4. Persoonlijke ontwikkeling
5. Web 2.0
6. Mac-tips

Over de auteurs

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        150 Lifehackingtips