Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De coach als regisseur

Gebruik van filmfragmenten bij leiderschapsontwikkeling, teambuilding en zelfreflectie

Gebonden Nederlands 2012 9789089651396
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zegt een beeld al meer dan duizend woorden, een filmfragment vertelt meer dan honderd pagina's. Steeds meer coaches ontdekken dan ook de kracht van filmfragmenten in coachingstrajecten voor leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding.

Scènes uit films geven een coachee helder inzicht in zijn eigen gedrag en de dilemma's waarmee hij worstelt. Ze bevatten krachtige metaforen, houden een spiegel voor en leveren altijd levendige discussies op. En dat versnelt de ontwikkeling aanzienlijk. De coach als regisseur laat zien hoe u uw interventies effectiever maakt met filmfragmenten.

- Voor coaches, trainers, organisatieadviseurs en (MD-)managers bij persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling of teamontwikkeling.
- Meer dan 150 inspirerende filmfragmenten, geordend naar coachingsthema's en -doelen.
- Praktische handreikingen voor inleiding, nabespreking en verdieping.
- Toolbox met richtlijnen voor het selecteren en tonen van fragmenten.

Specificaties

ISBN13:9789089651396
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (2)

De coach als regisseur
Maarten Fijnaut | 29 mei 2013
Kortgezegd is 'De coach als regisseur' een verzamelwerk van filmfragmenten waar Rozemarijn Dols en Belia van den Berg erg intensief aan gewerkt moeten hebben. In dit boek komen talloze fragmenten naar voren waarin een veelheid aan thema's worden behandeld. Thema's die ook in trainingen of coachingssessies voorkomen.
Lees verder
De coach als regisseur
Jasper van Dorp | 7 mei 2013
In het boek 'De coach als regisseur' beschrijven de auteurs Dol en Van den Berg hoe je filmfragmenten kunt inzetten bij coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling. De auteurs zijn allebei ook werkzaam als coach/trainer en verzorgen daarnaast masterclasses over het gebruik van filmfragmenten bij coaching en training. Hun uitgebreide praktische ervaring en theoretische kennis zijn gebundeld in 'De coach als regisseur'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
12 stemmen
9
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Belia van den Berg: ‘Filmfragmenten bieden een eindeloze schat aan spiegels en metaforen’
Hans van der Klis 12 februari 2013 Filmfragmenten als hulpmiddel bij leiderschapsontwikkeling, teambuilding en zelfreflectie: de coaches Belia van den Berg en Rozemarijn Dols hebben er getuige de research voor hun boek De coach als regisseur bijna een studie van gemaakt. Maar niets is minder waar: het boek komt voort uit de praktijk en blinkt uit in toepasbaarheid, vertelt Van den Berg. ‘In teams is er geheid één die zegt: je zou eens moeten weten hoe het er hier aan toegaat.’
nieuws
Film bij coaching
Nienke van Oeveren 17 januari 2013 ‘Je kunt filmfragmenten op veel verschillende manieren bekijken, wat ze erg geschikt maakt voor coaching.’ Rozemarijn Dols en Belia van den Berg vertellen hoe je film inzet in De coach als regisseur. Zij presenteerden gisteren hun boek in een filmische omgeving: in het nieuwe filmmuseum EYE, met uitzicht over het Amsterdamse IJ.

Over Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols heeft als psycholoog haar eigen bedrijf Dols-Consult, werkt als management consultant bij de Galan Groep en als leiderschapstrainer bij De Verdieping. Zij houdt zich bezig met ontwikkelassessments, loopbaancoaching en teamcoaching en verzorgt trainingen en werkconferenties voor leidinggevenden en loopbaanprofessionals.

Andere boeken door Rozemarijn Dols

Over Belia van den Berg

Belia van den Berg heeft zich gespecialiseerd in gedrag en dynamiek in teams, met name in innovatieve omgevingen. Vanuit Genius Groups en Oceantree adviseert zij organisaties en teams. Eerder werkte zij als adviseur en business unit manager bij een groot adviesbureau. Zij is coauteur van 'IMPACT', een boek over Large Scale Interventions. Haar proefschrift, 'Net het echte leven' gaat over teamdynamiek. In haar laatste boek laat zij zien hoe filmfragmenten gebruikt kunnen worden bij coaching op alle niveaus. Belia is procesbegeleider, trainer en spreker.

Andere boeken door Belia van den Berg

Inhoudsopgave

1 Mogelijkheden van films bij training en coaching
2 Spannende interacties in teams
3 Leiderschap in kleur
4 Film en de narratieve lens
5 Ontwikkeling van positieve kwaliteiten en deugden
6 Filmkarakters en hun valkuilen
7 Afweer en weerstand in beeld
8 Leren werken met filmfragmenten

Over de auteurs
Overzicht van films
Literatuurlijst
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De coach als regisseur