Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Haagse penoze

achter de schermen van een gesloten onderwereld

Paperback Nederlands 2015 9789089750471
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo 'groot' en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe...
Haagse Penoze vertelt het levensverhaal van Hagenees Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze. Met zijn BV Whosa (We Hebben Overal Schijt Aan) verleende hij hand- en spandiensten aan oplichters en moordenaars. Nico legde contact met zijn jeugdvriend, de tot levenslang veroordeelde Haagse nachtportier Koos H., die vertelt over de drie kindermoorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere.
Dit boek gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.
Haagse penoze gaat ook over 'de vrije jongens' in de rosse buurt (Fens en Bartels), in de gokwereld (Scheffer en Bestebreurtje), in de drugshandel (Schneider, Eijk en Pronk), in het vastgoed (Victor 't Hooft) en over de beruchte familie Denie, bekend van gijzeling en bankroof.
'Achter de schermen van een gesloten onderwereld. De Haagse penoze is keihard. True crime tot op het bot'
Hendrik Jan Korterink (1955) is freelance journalist voor onder meer Panorama en Nieuwe Revu. Hij schreef verschillende true crime bestsellers. Zijn boek met de verklaringen van Fred Ros (De Ros-tapes) mocht, vanwege de brisante inhoud, 6 maanden niet verschijnen. Korterink heeft een drukbezochte website: www.misdaadjournalist.nl

Specificaties

ISBN13:9789089750471
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:28-7-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen bestsellers als De BV Bruinsma, Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout) en Maffiameid. Op www.misdaadjournalist.nl houdt hij het misdaadnieuws bij.

Andere boeken door Hendrik Jan Korterink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Haagse penoze