Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hypotheekvrij!

Je huis aflossen in 10 simpele stappen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789089758903
Direct te downloaden

Samenvatting

Aflossen is in deze onzekere financiële tijd misschien wel de veiligste manier van sparen. Het geeft je bovendien een heel nieuw soort vrijheid. In zijn nieuwe boek 'Hypotheekvrij!' vertelt Gerhard Hormann vrijmoedig over zijn beslissing om zo snel mogelijk zijn hypotheek af te lossen en alle obstakels die hij daarbij tegenkwam. Zijn ontnuchterende relaas, onderbouwd met heldere en begrijpelijke rekensommen, laat zien dat het nú tijd is om actie te ondernemen.

Nu de economische vooruitzichten alleen maar somberder worden, huizen steeds minder waard worden en vaste contracten allang geen zekerheid meer bieden, drukken de hypotheken - afgesloten op het hoogtepunt van onze economie - als een blok beton op onze schouders.

De aflossingsvrije hypotheek was wel het mooiste sprookje van de huizengekte. Aflossen hoeft niet en de Staat betaalt een aanzienlijk deel van de rente! Wat wil je nog meer? Maar de hypotheekrenteaftrek wordt zeer waarschijnlijk afgeschaft en wie dertig jaar lang alleen maar de rente over zijn hypotheek betaalt is niets meer dan huurder van zijn eigen huis. Wil je echt iets opbouwen, zonder risico's of ingewikkelde constructies? Dan is het aflossen van je huis wel het slimste wat je kunt doen, vindt Gerhard Hormann. In dit openhartige autobiografische verslag lees je wat banken je nooit zullen vertellen.

Met verve vertelt Hormann over zijn eigen missie en over hoe hij geleidelijk tot deze inzichten kwam. Maar ook over de financiële fouten die hij net als iedereen had gemaakt. Niet alleen geeft de auteur tal van nuttige adviezen en praktische tips, hij beschrijft uit eigen ervaring hoe deze nieuwe manier van leven hem veel gelukkiger heeft gemaakt. Dit boek is een eye-opener voor alle hypotheekhouders in Nederland. Het vergt een flinke omslag in het denken en in levensstijl. Maar volgens Hormann is een hypotheekvrij leven haalbaar voor iedereen, zo lang je er ook zelf voor wilt gaan.

Specificaties

ISBN13:9789089758903
Trefwoorden:hypotheek, woningmarkt
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2012
Hoofdrubriek:Personal finance
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Gerhard Hormann

Gerhard Hormann is politicoloog en journalist/schrijver. Helemaal Vrij! is zijn elfde boek. Hij is een actieve twitteraar ( @gerhardhormann) en schrijft regelmatig op de opiniepagina's van de Volkskrant, Follow the money en HP/De Tijd.

Andere boeken door Gerhard Hormann

Inhoudsopgave

Voorwoord

Stap 1: Gooi het roer om
Stap 2: Reorganiseer je financiën
Stap 3: Stop met shoppen (en met bedenken van smoesjes)
Stap 4: Maak van alles een rekensom
Stap 5: Probeer duurzaam te leven
Stap 6: Ga op zoek naar inspiratie
Stap 7: Houd rekening met tegenslagen
Stap 8: Wacht niet op politiek
Stap 9: Doe alles anders
Stap 10: Geniet van je nieuwe leven

Nawoord
Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hypotheekvrij!