Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Duurzaamheidsrapportage en Informatie

De eisen van de ESG-wetgeving aan data en IT

Paperback Nederlands 2023 9789089801722
Voormalig top 100Totaal 16 dagen
Verkooppositie 3290Hoogste positie: 81
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Pionier-bedrijven zijn al tientallen jaren met duurzaam ondernemen bezig, en in de afgelopen jaren groeit het besef ook bij beleidsmakers en wetgevers dat het klimaat aandacht behoeft. Dit heeft geleid tot Europese wetgeving die ondernemingen vraagt te rapporteren over hun doelstellingen en prestaties op environmental, social en governance gebied: de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive, of CSRD.

In Nederland moeten zo'n drieduizend bedrijven in 2025 aan de CSRD gaan voldoen. Zij moeten meer en andere informatie gaan opnemen in hun jaarverslag. In dit boek wordt beknopt beschreven om welke informatie het gaat, hoe deze verzameld kan worden en welke informatie systemen daarbij een rol kunnen spelen. Om de wetgeving te verduidelijken bestaat het boek voor een groot deel uit voorbeelden van bestaande bedrijven.

Het boek helpt managers, bestuurders en commissarissen bij het bepalen van hun uitgangspunten en aanpak voor het voldoen aan de eisen van de duurzaamheidswetgeving volgens de CSRD.

Specificaties

ISBN13:9789089801722
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Pumbo.nl
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2023
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lineke Sneller

Prof. dr. Lineke Sneller RC is hoogleraar Interne beheersing, in het bijzonder IT Value bij Nyenrode Business Universiteit. Naast haar werk bij Nyenrode is Lineke onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Achmea, lid van de Raad van Commissarissen van ProRail, voorzitter van het externe auditcommittee van Wigo4IT en partner van het Bureau voor Management & ICT. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed, bij Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR, PTT Post en Ortec. Ze is voorzitter geweest van de IT beroepsvereniging Ngi, en lid van de raad van advies van de Vereniging van Registercontrollers. In 2010 werd ze CIO of the Year.

Andere boeken door Lineke Sneller

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzaamheidsrapportage en Informatie