Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eerlijk werk

Get sh*t done, snel & eerlijk

Paperback Nederlands 2021 9789400513945
Nog niet verschenen, verwacht op 10‑08‑2021
25,99

Samenvatting

Hoe kunnen we onrechtvaardigheid op de werkvloer herkennen en aanpakken, en tegelijkertijd onze carrières en organisaties ten goede veranderen?

Grote aantallen werknemers worden uitgesloten, onderschat en onderbenut, terwijl we andere juist betrekken, overschatten en promoveren. Hier maken we ons allemaal schuldig aan. Dit is niet alleen immoreel en onrechtvaardig, het is ook slecht voor het resultaat. Eerlijk werk biedt de oplossing.

Kim Scott geeft strategieën voor iedereen die te maken krijgt met onrechtvaardigheid op de werkvloer:
- WORD JIJ BENADEELD, advies over wat je kunt doen;
- ZIE JE HET GEBEUREN, tips over hoe je tot steun kunt zijn in plaats van een toeschouwer;
- BENADEEL JIJ ANDEREN, hoe herken je dat jouw gedrag schade toebrengt aan het vermogen van je team om samen te werken, en hoe je dat kunt veranderen;
- GEEF JE LEIDING, suggesties hoe je onrechtvaardigheid kunt voorkomen en wat je kunt doen als er, ondanks je inspanningen, toch vervelende dingen gebeuren.

We reageren vaak niet adequaat door geen onderscheid te maken tussen vooringenomenheid, vooroordelen en pesten. En als daar een machtsspel bovenop komt, moeten we krachtig reageren om het op te lossen.

Eerlijk werk helpt om het probleem te bepalen zodat je het kunt oplossen. Kim Scott schetst een praktisch raamwerk waarbinnen plaats is voor zowel het respecteren van ieders individualiteit als effectief samenwerken.

Dit is de essentiële gids die leidinggevenden en hun werknemers nodig hebben om rechtvaardigere werkplekken te creëren en nieuwe normen voor samenwerking en respect vast te stellen.

Specificaties

ISBN13:9789400513945
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:10-8-2021

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Harvest Mei 2021 - Radicaal, futureproof en Just work
Jeroen Ansink 4 mei 2021 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
Alle interviews en artikelen (1)

Over Kim Scott

Kim Scott is medeoprichter en ceo van Candor, Inc. Eerder werkte ze voor Apple en Google. Ze adviseerde Dropbox, Qualtrics, Twitter en diverse andere techbedrijven. In het begin van haar carrière leidde ze een kinderkliniek in Kosovo en startte ze een diamantslijperij in Moskou. Ze woont met haar man en kinderen in Silicon Valley

Andere boeken door Kim Scott

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eerlijk werk