Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een vlecht van heilig gras

Hoe de natuur, wetenschap en traditionele kennis ons leren respectvol met de aarde om te gaan

Paperback NL 2022 9789401305365
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Een vlecht van heilig gras' verandert blijvend je kijk op de natuur - en je relatie ermee.

In haar bijzondere boek 'Een vlecht van heilig gras' laat Robin Wall Kimmerer ons op een inspirerende en indringende manier zien dat we ons voor ware duurzaamheid opnieuw moeten verbinden met de natuur. Ze deelt in poëtische woorden haar wetenschappelijke kennis over planten en mixt die met legenden van haar inheems-Amerikaanse voorouders en persoonlijke verhalen.

Door de haast magische combinatie van wetenschappelijke kennis en eeuwenoude wijsheid laat Kimmerer je inzien dat we liefdevoller met onze planeet moeten omgaan. Want als we niet langer alleen maar nemen van de aarde, maar haar geschenken juist met respect en dankbaarheid gaan ontvangen, kunnen we écht gaan bouwen aan een duurzame wereld.

Robin Wall Kimmerer stamt af van de Potawatomi, een inheemse stam die in de Verenigde Staten leeft. Ze is botanicus en professor in de bosecologie, en ook een begenadigd verhalenverteller. 'Een vlecht van heilig gras' is in zeventien talen vertaald.

Specificaties

ISBN13:9789401305365
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:480
Uitgever:Altamira
Verschijningsdatum:22-6-2022

Expertrecensies (2)

Een vlecht van heilig gras - ‘Een prachtig boek’
Freija van Duijne | 6 september 2022
De wereld is een groot geschenk. We krijgen zo veel van de natuur. Vooral planten zijn enorm genereus met hun bloemen, vruchten en hout. Als je iets krijgt, wil je iets terug doen. Zo ontstaan wederkerige relaties en een duurzame geschenkeconomie.
Lees verder
Een vlecht van heilig gras - ‘Een meeslepende must read’
Elly Stroo Cloeck | 10 augustus 2022
Wat een prachtig boek! Robin Wall Kimmerer is gepromoveerd botanica èn Potawatomi, Native American. In ‘Een vlecht van heilig gras’ (de vertaling van ‘Braiding Sweetgrass’ uit 2013) mixt zij wetenschappelijke informatie over planten met Indiaanse wijsheid in heel persoonlijke verhalen. Voor èchte duurzaamheid moeten we ons weer verbinden met de natuur. Dit boek inspireert daartoe.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een vlecht van heilig gras