Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

BiSL – Een Framework voor business informatiemanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789401811484
Voormalig top 100Totaal 8 dagen
Verkooppositie 4693Hoogste positie: 83
Direct te downloaden

Samenvatting

BiSL®, Business Information Services Library, is het framework voor business informatiemanagement. Dit boek is de officiële beschrijving van BiSL 4de editie.
BiSL 4de editie is met name een grafische update en wijkt inhoudelijk niet essentieel af van BiSL 3de editie (2020). Daarmee is het framework ‘upwards compatible’.

De kern is hetzelfde gebleven: BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening te sturen vanuit de business, dat wil zeggen vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek. Het is een samenhangend framework, met aandacht voor zowel uitvoerende, sturende als richtinggevende processen, alsmede voor de onderlinge relaties.

In dit boek worden het BiSL-framework en de processen daarbinnen beschreven. Het biedt uitgebreide uitleg van alle aspecten en geeft handvatten om er zelf in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan. Het boek is geschreven voor o.a. business informatiemanagers, functioneel beheerders, informatiemanagers, systeemeigenaren, CIO’s, businessmanagers en -consultants en is het officiële studieboek voor het BiSL Foundation examen. Officieel erkende BiSL Foundation examens worden aangeboden door Van Haren Certify, APMG en EXIN.
BiSL® is een public domain standaard en wordt, samen met het gelijksoortig opgezette framework ASL, Application Services Library, beheerd door de KNVI interessegroep Open Standaarden. Deze groep heeft de activiteiten overgenomen van de ASL BiSL Foundation; zij werkt samen met gelijkgestemde organisaties die professionaliteit van business informatiemanagement en applicatiemanagement hoog in het vaandel dragen.

De KNVI interessegroep Open Standaarden biedt een platform voor uitwisseling van ervaringen en publicatie van aanvullende best practices en is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het uitdragen van het gedachtegoed van BiSL.

Specificaties

ISBN13:9789401811484
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:228
Druk:4
Verschijningsdatum:23-4-2024
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
21 stemmen
2
16
3
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
BiSL – Een Framework voor business informatiemanagement
Frank van Outvorst 29 april 2024 In het jaar 2000 hebben we de eerste versie van het BiSL-framework in boekvorm gepubliceerd. Het is een fantastische ervaring om te beleven dat in de afgelopen kwart eeuw het BiSL-framework is uitgegroeid tot de standaard in Nederland voor functioneel beheer en informatiemanagement.

Over Remko van der Pols

Remko van der Pols is mede-grondlegger en managing consultant van het expertisecentrum Lifecycle Enabling binnen Pinkroccade Atribit. Dit expertisecentrum houdt zich bezig met het inrichten van IT-organisaties en het doorlichten en vernieuwen van informatiesystemen en het opstellen van ICT-portfolio's. Remko van der Pols heeft het ASL-framework in hoge mate mede vormgegeven. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel en applicatiebeheer en informatieplanning.

Andere boeken door Remko van der Pols

Over Ralph Donatz

Ralph Donatz is co-auteur van het BiSL-framework en auteur van de BISL-Zelfevaluatie. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het framework en adviseert hij al vele jaren verschillende organisaties over het gebruik van het van BISL. Hierbij heeft hij verschillende organisaties geholpen bij het inrichten en (verder) professionaliseren van business informatiemanagement. Daarnaast heeft hij diverse malen gepubliceerd in onder meer Informatie en het IT-beheer jaarboek over functioneel beheer en informatiemanagement

Andere boeken door Ralph Donatz

Over Frank van Outvorst

Frank van Outvorst is co-auteur van het BiSL-framework en enthousiast actief bij doorontwikkeling en toepassing van het framework. Frank doet onderzoek naar de invulling van business informatiemanagement en het gebruik van BiSL en verzorgt regelmatig nationaal en internationaal pressentaties over business informatiemanagement en BiSL. Tevens is Frank nauw betrokken bij de ontwikkeling en doorontwikkeling van het ASL-framework. Hij is ook actief in de ISO-werkgroep die zich bezighoudt met de governance of IT en de ISO 38500-standaard. Frank is als associate verbonden aan The Lifecycle Company.

Andere boeken door Frank van Outvorst

Over René Sieders

René Sieders is medeoprichter en eigenaar van The Lifecycle Company, de strategische kennispartner van de ASL BiSL Foundation. René heeft bijgedragen aan de (door-) ontwikkeling van de ASL- en BiSL frameworks. Tevens heeft hij een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van ISO/IEC 16350, de internationale standaard voor applicatiemanagement, gebaseerd op ASL. In het dagelijks leven helpt hij organisaties bij het inrichten en professionaliseren van applicatiemanagement, functioneel beheer en informatiemanagement en I-governance.

Andere boeken door René Sieders

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BiSL – Een Framework voor business informatiemanagement