Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Uit woede en onbegrip

Een pamflet over de schande van armoede

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789460018251
Direct te downloaden

Samenvatting

Woede: omdat het mogelijk is dat in een welvarend land kinderen met honger in schoolbanken rekensommen maken en K3-liedjes zingen.
Omdat het mogelijk is dat in een welvarend land ouderen van de barre kou en uit schrik voor eenzaam waken hun bed niet durven te verlaten.
Omdat het mogelijk is dat in een welvarend land een moeder haar pijn niet met een dokter durft te delen omdat de medicatiekost de schuldenberg alleen maar uitzichtlozer maakt.

Vanwege een politiek beleid dat krampachtig huivert en buigt voor de immer op woekerwinst beluste lobby van ongrijpbare multinationale ondernemingen, die er bovendien schaamteloos in slagen om hun niet te stelpen geldhonger voor te stellen als ‘algemeen belang’.

Onbegrip: voor ‘verkozenen des volks’ die niet de minste voeling, laat staan mededogen, hebben met een groeiende groep medemensen die zich permanent zorgen moet maken om basisvoorzieningen zoals voedsel, kledij, verwarming of gewoon het hebben van een onderdak.
Onbegrip voor holle slogans als ‘jobs, jobs, jobs’ die als axioma én als mantra gebruikt worden om al wat stinkt, vervuilt, verslaaft, uitbuit en ontmenselijkt goed te praten.

Specificaties

ISBN13:9789460018251
Trefwoorden:armoede
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:48
Druk:1
Verschijningsdatum:11-10-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck (1954) is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van het ogenblik. Zijn recentste roman Brandlucht is juichend ontvangen, stond opde longlist van de Libris- en de AKO Literatuurprijs en verscheen intussen in Engelse vertaling. Als theatermaker creëerde hij diverse succesvolle stukken, waarvan Miranda van Frituur Miranda zijn meest recente is.

Andere boeken door Erik Vlaminck

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Uit woede en onbegrip